Norsk triumf i Arendal

Etter at lørdagens første VM-runde formelig ble vasket bort av regnet og avlyst, kunne Pål Virik Nilsen for første gang i sin racingkarriere entre pallen for Maritimo-teamet etter søndagens VM-runde. (19.07.09)

Publisert Sist oppdatert

Av Therese Vågen

Dette er første gang sandefjordingen har stått på pallen i en VM-runde i offshore 1, og sammen med pilot Tom Barry-Cotter kunne han søndag juble over andreplass og sølv i VM. Selv om enkelte av konkurrentene spådde at "young guns-duoen" kunne kjøre inn blant topp tre nettopp i Arendal, innrømmer duoen selv at andreplassen var uevntet og overraskende, og at det var en drøm som gikk i oppfyllelse.

Pål Virik Nilsen har drevet med båtsport fra han var liten gutt, men har gått gradene og alltid drømt om å få kjøre offshore Class 1. Maritimo 11 og teamet  hans har hatt mange problemer med båten i de VM-rundene de har kjørt. 
- Det var derfor ekstra godt med en 2. plass på hjemmebane i dag, fortalte Virik Nilsen fra podiet. Og det var litt av en start "jyplingene" stod for i søndagens VM-race.

Fra sjuende plassering i andre startrekke kjørte Maritimo 11 seg opp til tredjeplass allerede etter første runde, og holdt plasseringen helt til de ble passert av Qatar 96 i sjette runde. Sistnevnte krasjet like foran nesen på Barry-Cotter og Virik Nilsen, og fikk en spektakulær utgang av VM-runden. Selv hadde de australske mesterne noen småproblemer og holdt på å gå tomme for drivstoff på den siste runden, men krysset fingrene for at det ville holde hele runden ut - hvilket det gjorde. Og som om ikke det var nok, kjørte Maritimo 12 inn til tredjeplass, også de på pallen for aller første gang.

Det helnorske teamet Welmax med Jørn Tandberg og Kolbjørn Selmer fikk tekniske problemer etter 13 runder og måtte gi seg, mens norske Christian Zaborowski og Nicola Giorgi var de første som kastet inn håndkleet på grunn av en ødelagt propell og deretter motorfeil som hindret dem i kunne fortsette.

Vinner av søndagens runde ble Victory 1 som etter to runder leder VM. Neste runde kjøres i Romania den 28.-30. august.

BMW Norwegian Grand Prix - Results
1. Victory 1 - M Al Mehairi (UAE) / JM Sanchez (FRA) - 58.17.06
2. Maritimo 11 - T Barry-Cotter (AUS) / PV Nilsen (NOR) + 1.28.95
3. Maritimo 12 - G Manuzzi (SMR) / P McGrath (NZL) + 02.07.17
4. Foresti & Suardi - Roscioli Hotels 8 - G Soave (ITA) / G Montavoci (ITA) + 1 Lap
5. Fazza 3 - A Al Zafeen (UAE) / N Bin Hendi (UAE) + 3 Laps
6. Welmax 90 - K O Selmer (NOR) / J Tandberg (NOR) + 5 Laps
Qatar 95 - A Al-Sulaiti (QAT) / M Nicolini (ITA) - DNF
Qatar 96 - H Al-Thani (QAT) / S Curtis (GBR) - DNF
Giorgioffshore 18 – C Zaborowski (NOR) / N Giorgi (ITA) - DNF

Championship Standings after round 2
1. Victory 36pts 2.Fazza 31pts 3. Foresti & Suardi - Roscioli Hotels 18pts 4= Qatar 96 15pts 4= Maritimo 11 15pts 6. Maritimo 12 12pts 7= Aurantium 9pts 7= Giorgioffshore 9pts 7= Welmax 9pts 10. Qatar 95 4pts