Måtte finne stjålet båt selv

Da sønnens båt ble stjålet, bestemte Paul Storholt seg for å ta saken i egne hender. Etter å ha politianmeldt tyveriet sørget han selv for å finne igjen sønnens stjålne båt. (17.04.09)

Publisert Sist oppdatert

Av Therese Vågen

Det har den siste tiden vært flere tyverier i området i Mandal, og da sønnens båt ble stjålet påskehelgen, bestemte Paul Storholt seg for å vise at innbyggerne er lei av kjeltringer. Tyveriet ble politianmeldt, men sammen med sin egen "detektivgjeng" bestemte Storholt seg for å etterforske saken på egen hånd.

Fant båten

Og den private etterforskningen ga resultat. Den stjålne båten ble sporet opp på en henger under en presenning på heia i Søgne. Storholt selv mener tyvene ikke kan være spesielt smarte ettersom de valgte å stjele en såpass lett gjenkjennelig båt som sønnens, en 13 fots stor racingbåt av typen Winrace med en svær reklamelogo over baugen.

Kan ha avslørt tyveribande

Ikke bare fant Storholt igjen sønnens båt, han kunne samtidig overbringe politiet en liste på et titalls navn spredt på flere kommuner, som angivelig skal stå bak en velorganisert tyveribande. Selv om han måtte finne igjen båten på egenhånd vil ikke Storholt kritisere politiet behandling av saken.
- De har gjort en god jobb. Men de har få ressurser, og vi har prøvd å hjelpe til så godt vi kan, sier han til Lindesnes Avis.

Politiet takker

Politiet på sin side er svært takknemlig for arbeidet som er utført, og peker på at politiet har knapt med ressurser og derfor ikke har anledning til å prioritere stjålne kjøretøy og andre småsaker med egne etterforskerer som går ut for å lete.