Arendal – Hirtshals på èn time?

Sommerens offshore-fest i Arendal får en ekstra attraksjon når raske båter legger ut på sommerens kjappeste Danmarkstur.

Publisert Sist oppdatert

Across Skagerrak arrangeres lørdag 17. juli, samme dag som første VM-runde i Class 1 avvikles i den velkjente offshorebanen mellom Pollen og Torungen.

-Across Skagerrak blir en ekstra fartsfest for publikum og en skikkelig utfordring for mannskap og båter som skal kjøre tur/retur Arendal- Hirtshals. I Danmark er interessen kjempestor for racet, forteller Svein Elgvin, daglig leder i Norwegian Grand Prix.

Den spesielle konkurransen er åpen for båter på over 27 fot. Både båt og mannskap må selvsagt tilfredsstille Norges Motorsportforbunds krav til utstyr, kompetanse og lisenser. Et eget kurs i kompetanse/lisensiering blir gjennomført fredag 16. juli i Arendal.

Avstanden mellom Arendal og Hirtshals er ca. 70 nautiske mil (130 kilometer) og under optimale forhold vil kanskje de raskeste gjennomføre overfarten på under en time!

Den danske sjøredningstjenesten sørger for et checkpoint 20 nautiske mil fra land og i Hirtshals blir teamene tatt godt vare på med servering, proviant og fuel før de returnerer.

Across Skagerrak starter i Arendal kl. 13.30 med samlet startfelt fra Pollen og offisiell start ved Torungen. Start på tur fra Hirtshals blir kl. 17.30. 

(01.07.2010)