Arbeidshest fra nord

Nye Polarcirkel 860 er spesialdesignet for oppdrettsnæringen, men er også godt egnet som arbeidshest for alle typer arbeidsoppdrag.

Publisert Sist oppdatert

Det er Polarcirkel i samarbeid med oppdrettsselskapet Nova Sea AS som lanserer den robuste arbeidsbåten Polarcirkel 860 Cabin.

Skroget er bygget i plast, mens overbygget er i aluminium. Båten leveres med hekkaggregat eller vannjet - sistnevnte snur båten rundt sin egen akse. Polarcirkel 860 er utstyrt med fjernstyrt fôringstablå slik at fôring kan skje fra båten, og leveres med alt av maritim elektronikk. Arbeidshesten har avansert data- og videokommunikasjon til og fra merd, fôflåte eller landbase.

Med blant annet fem sitteplasser og toalettseksjon med vannklosett og håndvask, kan Polarcirkel 860 Cabin være godt egnet for alle typer arbeidsoppdrag, selv om den er spesialdesignet for oppdrettsnæringen. Båten er utstyrt med en Volvo Penta D6 med 370 hk, ZF 220 gir med kraftuttak og elektrisk inn- og utkobling. Den kan også levers med Ultrajet UJ305 vannjetagregat. Stolene er luftdempet og påmontert sikkerhetsseler, i tillegg til kraftig defroster, takluke og stor skyvedør.