Rotasjonsstøpt bestselger ferier 50

Pioner feirer 50 og markerer jubileet med en oppgradert versjon av sin bestselger Pioner 15. (06.07.09)

Publisert Sist oppdatert

Av Therese Vågen

Pioner 15 jubileum har fått ny hvitmarmorert farge, hvit konsoll, ny ryggstøtte, nytt putesett samt annet utstyr som følger med som standard. I anledning 50-årsdagen har den oppgraderte versjonen også fått en egen jubileumslogo.

Pioner 15 Jubileum
Pioner 15 Jubileum
Pioner 15 Jubileum
Pioner 15 Jubileum

- Praktisk og solid

Pioner 15 ble i sin tid tegnet av Helge Duus, og har etter hvert blitt en av Norges mest solgte landstedsbåter. Hvert år blir det i følge produsenten solgt rundt 500 båter av denne modellen.
- Noe av suksessen til båten – og for så vidt hele ”Pionerkonseptet”, er en praktisk og solid båt som sammen med motor utgjør en meget gunstig båtpakke, sier markedssjef Båt i Cipax, Mette S. Sauge.

Rotasjonsstøpt

Siden starten i 1959 har mer enn 300.000 Pioner båter blitt produsert og solgt fra Bakelittfabrikkens egne produksjonsanlegg. Det var Lars Ringdal, en av de virkelig kjente pionerene innen utvikling av plastprodukter i Norge, som sto bak ideen og utviklingen av båter produsert i plast. Han startet Bakelittfabrikken AS i 1946 og utviklet etter hvert en produksjonsmetode kalt rotasjonsstøping.

Fabrikkeksport

Pioner-båter ble raskt en suksess, og på slutten av 60-tallet startet Bakelittbabrikken AS lisensproduksjon av båter i andre land - og verdensdeler. Nøkkelferdige rotasjonsstøpefabrikker ble utviklet og solgt til Østerrike, Romania, Iran, Canada, Australia og Sør-Afrika. Egne fabrikker ble etablert i Seattle, USA i 1972 og Neümünster, Tyskland, i 1976. I Norge er det Cipax AS som står for produksjonen av Pioner-båtene.
- Vi er stolte over å ha vært med å utvikle Pioner eventyret gjennom 50 år, og vi skal fortsette å utvikle det gamle konseptet ”Pioner – en sikker båt” også i fremtiden.