Ona 240 utvikles med kommunal støtte

MIDSUND: Det nyetablerte selskapet Ona AS skal utvikle en ny båttype - Ona 240 - som Silver Plast AS skal produsere. Kommunen går inn med 300.000 kroner i aksjekapital og Innovasjon Norge har gått inn med knapt 500.000 kroner.

Publisert Sist oppdatert

I en tiårsperiode har Silver Plast AS brukt halve sin arbeidsstyrke på leieproduksjon av Flem 340. Resten av de ansatte har produsert Silver Plast As sine egne modellr.
Flem-æraen går nå mot slutten, og produksjonen blir avviklet i inneværende år. Silver Plast As sine øvrige modellar er for gamle til å fylle opp hullet. Selskapet har derfor behov for å erstatte leieproduksjonen av «Flembåten» med en ny båtmodell for å unngå nedbemanning. Derfor satser altså både Silver Plast AS og kommunen på Ona 240.
Les mer om dette i Øyavis...

Nå blir ikke Flem-båtene borte fra markedet slik man kanskje kan få inntrykk av gjennom artikkelen i Øyavis. Spirit Boat A/S kjøpte opp alle rettighetene og formene av Flem Tekniske A/S i 2003, og produksjonen er videreført som tidligere, opplyser Ole Ness i Spirit Boat A/S på Vestnes ved Molde. Silver Plast AS har hatt Flem 340 som leiestøp, og fra 1. januar i fjor skiftet båten modellbetegnelse til 350. Det er Magne K. Flem som er konstruktør av denne båten, men Vestnesbedriften har en ny båt i ermet som de skal presentere på den flytende messen i Arendal senere i vår. Den har fått modellbetegnelsen Spirit 360 og er konstruert av Spirit Boats A/S i samarbeide med Jan K. Vik. Flem 350 selges nå kun som halvfabrikat, mens Spirit 360 kun skal selges som ferdig båt.