Gjør priskupp på nye båter

Mens båtmarkedet kjører i motvind kan du som kjøper nå for alvor gjøre et skikkelig kupp hvis du er på utkikk etter ny båt. (12.08.2008)

Publisert Sist oppdatert

Av Therese Vågen

Mens nedgangen i bruktmarkedet falt med hele 20 prosent, har utviklingen som ventet også påvirket salget av nye båter. Det åpner mulighetene for å gjøre et båtkupp i høst.

Lagertømming

Flere forhandlere og produsenter kjører nå høstkampanjer og lagerrydding, og for den våkne kjøper kan prisavslagene på ny båt faktisk ligge på samme nivå som i bruktmarkedet. Et raskt søk på for eksempel finn.no viser at det er flere forhandlere som frister med store avslag på nye båter. Og er du ekstra heldig kan det være mye penger å spare – også på splitter nye 2008-modeller.

Fransk åpning

En av de som virkelig har ”dumpet” prisene i høst, er Svela Marine i Fredrikstad. Forhandleren har hatt en del fjorårsmodeller og utstillingsbåter ute for salg til svært reduserte priser, men skal nå ha solgt ut det meste. Svela Marine har fremdeles flere båter på markedet, for eksempel en 2008-modell Prestige 34S, som er lagt ut for salg for 1.999.000 kroner mot en opprinnelig pris på 2.475.000 kroner. Det er en prisreduksjon på nesten en halv million kroner. Faktisk har prisavslagene vært så høye som 1,3 millioner kroner! Forhandleren innrømmer at dette slett ikke er vanlige prisreduksjoner, men forklarer de lave prisene med nedturen i båtmarkedet ellers.

18 prosent av nypris

For folk flest er det også mange penger å spare på mellomklassebåtene. En av de som har kjørt kampanje i sommer på slike båter, er Wave Båtsenteret AS i Haugesund i samarbeid med Askeladden. I hele juli og august har forhandleren kjørt sommerkampanje på 2008-modeller, og har hittil solgt ut over 25 båter til svært fornøyde eiere. Kampanjen varer ut resten av august, og det er mulig å oppnå prisavslag på opp til 18 prosent av nypris.

Messemuligheter

Den 4. september går også startskuddet for den flytende messa Båter i Sjøen, som varer frem til 7. august. Foruten mange spennende nyheter vil den fulltallige messa også kunne by på enkelte båtkupp for den som har lyst å starte neste års sesong i egen båt.