Optimisme på Oslo boat show

Båtmessa på Tjuvholmen er godt i gang. Her får du en smakebit av hva du finner på messa.

Publisert Sist oppdatert

Av Lars Kristian Larsen

Været har ikke vært det beste under  to første dagene av Oslo Boat Show som nå arrangeres på Tjuvholmen i Oslo. Men med oppholdsvær og sporadiske solgløtt fredag ettermiddag var det fornøyde messearrangører vi traff på brygga.

-Vi tror på mye besøk, og den foreløpige tilbakemeldingen er utelukkende positiv. Det har gått relativt smertefritt å etablere messa, sier Eirik Jaer i arrangørstaben.

-Det har ikke vært noe ordentlig båtmesse i Oslo siden sjølyst. Sandvika er ikke Oslo og Lillestrøm er i alle fall ikke Oslo. Det virker som om utstillerne er begeistret for initiativet, og da har messa livets rett, supplerer messegeneral Marius Kragstad.

Rundt 100 båter ligger denne helga utstilt på Tjuvholmen. Her finner du blant annet Princess, Nord-West, Morgan, Brig, Buster, Beneteau, Hydrolift. Med andre ord noe for enhver smak og lommebok.

Har livets rett

-Jeg har stor tro på denne messa i fremtiden, sier Martin Viksund, salgssjef hos Viksund Boats.


HÅPER PÅ SOL: Benny Martinsson (t.v) fra Najad og Nord West er enig med Martin Viksund om at Oslo Boat show bør bli en årlig tradisjon.

Han får støtte av sin svenske kollega, Benny Martinson, i Nord West.

-Beliggenheten er helt topp. Nå trenger vi bare litt godt vær så blir dette ei topp messe, sier Martinsson som stiller med både Nord West og Najad.

I 2013 vil Tjuvholmen være utbygd i langt større grad enn i dag. Hotellet vil stå ferdig og mer bryggekapasitet vil være tilgjengelig. Da skal Oslo boat show etter planen utvides.

-Vi er godt i gang med planlegginga av neste års messe. Blir utstillerne med neste år, så blir det messe, og høyst sannsynlig ei større messe enn årets, sier Kragstad.

-90 prosent av de som er her i år har sagt at de blir med også neste år, så da blir det messe i 2013 også, sier Eirik Jaer i Oslo Boat Show.

Ta turen til Akker brygge i helga! Her er det mye fint å se på!

Se alle årets båtmesser

Erik Jaer (t.v) og Marius Kragstad i Oslo Boat Show er lettet over at BI-bryggen nå ser ut til å redde messa.
Erik Jaer (t.v) og Marius Kragstad i Oslo Boat Show er lettet over at BI-bryggen nå ser ut til å redde messa.