Oppfølger fra Paragon

Nye Paragon 31 er den andre modellen ut i rekken av helårsbåter som bygger videre på Paragon 25-konseptet. Se de første bildene. (15.06.09)

Publisert Sist oppdatert

Av Therese Vågen

Paragon 31 debuterte i helgen som vaktbåt under Volvo Ocean Race i Stockholm, og lå også til kai for nysgjerrige og skuelystne båtinteresserte.

Båten har fått ekstra dyp V-bunn, noe som innebærer større stabilitet og enklere manøvrering. Dette skal også gi lavere drivstofforbruk, og i følge produsenten skal forbruket ligge på rundt 1,8 liter per distanseminutt med motoralternativet D6-370. Toppfarten ligger på rundt 38 knop.

Paragon 31 Paragon 31 Paragon 31

- Paragon 31 er en båt for båtmennesker med høye krav til kvalitet og sjøegenskaper. Den er bygget for å takle de tøffeste forhold året rundt, sier Magnus Andersson i Nimbus Boats som eier Paragon Yachts. I beskrivelsene heter det at båten er romslig og praktisk med en egen planløsning som gir store flater og boltreplass til hele familien.

Paragon 31 Paragon 31 Paragon 31

Interiørmessig skal Paragon 31 i følge produsenten representere en nytenkende og stilren skandinavisk design. Sammenlignet med Paragon 25 har oppfølgeren fått en liten flybridge og større akterdekk. Prisen er ventet å starte fra rundt to millioner kroner.