Nidelv til skifteretten

Nidelv Båtbyggeri i Arendal må denne uka møte i retten. Selskapet skylder i underkant av en million til skatteetaten.

Publisert Sist oppdatert

Av Lars Kristian Larsen

Mens Kaare Rannekleiv tok med seg merkenavn og flere av båtformene for å starte produksjon i Kina under nytt selskapsnavn, sliter det norske Nidelv-firmaet  med gjeld. Onsdag må styreleder Vidar Nilsen (t.h på bildet under) møte i skifteretten, skriver fvn.no

– Vi gjør så godt vi kan. Vi prøver å rette det opp. Men det er en tung tid, fryktelig tung. Men vi håper i det lengste, sier Nilsen til Fædrelandsvennens nettutgave.

Problemene begynte for tre år siden da båtbransjen mer eller mindre kollapset. Det gikk hardt utover Nidelv båtbyggeri i Arendal som meldte om inntektsfall på nesten 60 millioner kroner i 2009 sammenlignet med 2007.

Les også: Nilsen, Nidelv, Norge

Opplag or reparasjoner

Aktiviteten ved verftet er redusert til reparasjoner, opplag og montering. Om bedriften overlever skiftesamlingen onsdag kan det bli aktuelt å bygge båter igjen. Men da under et annet navn. Merkenavnet Nidelv, samt formene tilhører nemlig det nystartede selskapet Nidelv International, som eies av Kaare Rannekleiv (t.v på bildet til høyre). Selskapet skal produsere Nidelv i Kina.

– Dette kommer til å gå bra. Vi har flere millioner kroner på bok. Til nyttår er alt oppe og går, og vi begynner båtproduksjonen. Vi har allerede avtaler på å selge flere båter, sier Rannekleiv til avisen.

På nyåret skal den første kinesiske Nidelven lanseres. Det blir en 39-fots flybridge, som får premiere i Shanghai.

 

(24.10.2011)