Nidelv flytter til Kina

Tradisjonsrike Nidelv båtbyggeri i Arendal flagger ut produksjonen til Asia. -Kostnadene i Norge er før høye, sier ledelsen.

Publisert Sist oppdatert

Nidelv båtbyggeri ble startet allerede i 1929. Alltid har båtene blitt bygget i Arendal. Men så langt og ikke lenger. I følge Agderposten skal produksjonen nå flyttes til et lavkostland i Asia.

Bedriftens ledelse har i lenger tid forsøkt å finne en vei ut av det økonomiske uføret som bedriften har havnet i. Finanskrisen rammet båtbransjen hardt, og Nidelv fikk sin del av julingen. 

– Det er mulig å drive båtproduksjon i Norge, men å drive lønnsomt i vårt markedssegment er vanskelig, sier Kaare Rannekleiv til agderposten.no.

Selskapet er i forhandlinger med kreditorer om en løsning som begge parter kan leve med. Løsningen blir sannsynligvis å flytte hele båtproduksjonen til Kina.

– Resultatene har de siste årene ikke vært hyggelig lesning for aksjonærene og noe måtte gjøres. Det er et paradoks når innkjøpsprisen på enkelte utenlandske produkter ligger under varekostnaden vår, sier Kaare Rannekleiv til lokalavisen.