”Bli-ny-snekka” fra Nidelv

SJØEN FOR ALLE: Hva skjer? En snekke fra 1974 trilles inn blant nyhetene på Sjøen for Alle 2009, 35 år etter at den ble bygget.

Publisert Sist oppdatert

Tekst: Amund Rich. Løken
Foto: Amund Rich. Løken/Svenn Axel Nilsen

Se Båtmagasinets bildespesial fra Sjøen for Alle

Den skulle pensjoneres midt på 90-tallet, Nidelv 24, men det ble aldri noe av. Mange ville fortsatt ha seg ei ny snekke bygd på konseptet fra 1960-årene. Siden 1968 har Nidelv Båtbyggeri i Arendal bygd 3000 ”folkebåter”. Du kan få en splitter ny en for i underkant av millionen, men du kan også få oldisen din fra 1974 totalrestaurert for et par hundre tusen, pluss motor. Det tradisjonsrike båtbyggeriet på Sørlandet har innlemmet veteranen i produksjonen igjen Det gamle skroget er så godt som nytt, alt annet skiftes.

Like attraktiv


Den er skinner blank og lekker, som en 2009 modell, der den står ved inngang øst i messehallen på Lillestrøm. Ikke bare er den klar for 35 nye år på sjøen, den er et attraktivt alternativ for den lille familien som vil starte på sjølivet med en liten ”hytte”. En 18 hesters motor som bruker like mye diesel som du drikker kaffe er et rimelig og miljøvennlig alternativ i disse ressursknappe tider.

Nytt konsept
- Vi har stor tro på konseptet. Kanskje båten kommer tilbake enda en gang, om 35 år? Du skal aldri si aldri, for dette er snekka med ni liv, sier en entusiastisk båtbygger Vidar Nilsen. Daglig leder Kaare Rannekleiv har fått styrets velsignelse til å satse på restaurering av gamle snekker. Båtbyggeriet har ekspertise og utstyr, alle forutsetninger for å lage en rasjonell produksjonslinje for oppgradering.

En sliten båt
SLITEN: Det var en sliten båt som rullet inn på verftet for noen uker siden.

 

Båten blir som ny
ALT NYTT: Bare skallet er igjen av den gamle båten, ellers er alt nytt.

 

Båtmagasinet er med


Båtmagasinet har fulgt foryngelseskuren til den gamle damen på kloss hold. I neste utgave av bladetkan du lese om den spennende forvandlingen. I mellomtiden bør snekkeentusiastene ta en tur på båtutstillingen og stifte bekjentskap med en gammel, men "hot" nyhet.

NYTT LIV: Slik så båten ut før 2009-forvandlingen.

Powered by Labrador CMS