Den store messehelgen

Sjøen for Alle-messa er tydeligvis ikke lenger helt for alle. Store deler av seilbåtbransjen seiler sin egen sjø, og nå dukker det stadig opp flere båtmesser som gratisalternativ til Sjøen for Alle. (11.03.09)

Publisert Sist oppdatert

Av Therese Vågen

Det er spesielt seilbåtbransjen som satser på alternativer til bransjeorganisasjonen Norboats messe, og kommende helg arrangeres det flere båtutstillinger og messer - samtidig som Sjøen for Alle starter førstekommende fredag.

Samarbeider

Heitmann Marin på Husvikholmen i Drøbak har kommende helg gått sammen med blant annet X-Yachts på Nesset i Bundefjorden for å skape enda et seilbåtalternativ til Sjøen for Alle, som har fått navnet båtmessen.no. Her lokkes det med gratis inngang og parkering, samt flere seilbåter enn på Sjøen for Alle.
Importørene understreker likevel at det ikke dreier seg om en boikott eller aksjon mot Sjøen for Alle, men at de rett og slett sparer tid og penger på å holde sin egen messe fordi det er dyrt og tidkrevende å frakte store seilbåter til Lillestrøm.
- Vi deltar ikke på Sjøen for Alle i år. Beslutningen ble fattet med tungt hjerte, men vi må forholde oss til realitetene, sier Peter Heitmann i Heitmann Marin. Sammen med importøren av danske X-yachts etablerer Heitmann derfor en ny utstillingsvariant på østsiden av Oslofjorden.

Størst på seil

Seilmessen i Son er en av de som gjentar bedriften fra i fjor, og holder åpent i hele perioden som Sjøen for Alle. Her blir det utstilt både seilbåter og motorbåter.
- Vi ønsker våre kunder velkommen til Norges største seilbåtmesse med over 20 båter over 28 fot i perioden 13. mars-22. mars, opplyser arrangørene Normar Yachts, Blue Peter, Briz og Delphia Yachts Norway. Arrangørene lokker med norgespremiere på Dufour 405, båtførerkurs, gratis inngang, gratis parkering, aktivitetsplass for barna og gunstige messetilbud.

Messeprotest

På Vøyenenga i Bærum holdt Fritids-senteret minimesse i helgen med utstilling av sine motorbåtmodeller i protest mot Sjøen for Alle
- Hos oss er det gratis parkering, pølser, kaffe og brus, sier daglig leder Geir Ugland Jacobsen. Han forteller at de i år har valgt å avstå fra Sjøen for Alle-messa på Lillestrøm, etter å ha vært misfornøyde med tilbudet gjennom flere år.