Kineserne kommer

Norsund Invest AS importerer Hidea-motorer fra Kina. Så langt har utenbordsmotorene overgått forventningene, sier importøren.

Publisert Sist oppdatert

Av Lars Kristian Larsen

Det meste produseres billigere i Kina enn i andre land. Det gjelder også påhengsmotorer. Et rimelig kinesisk alternativ er Hidea, som har motorer fra 2,5 til 40 hk.

Les også:

Yamaha Eller Yamabisi?

Hidea her nylig fått innpass hos den store båtkjeden Marathon Leisure i England. I USA har amerikanerne fått opp øynene for det kinesiske merket. Norge har også fått sin forhandler. Norsund Invest AS selger hele rangen av det kinesiske merket.
Prisen startet på 4650 kroner (2,5 hk) inklusive moms.
Femtenhesteren koster 17 500 kroner. Til sammenligning koster en Mercury 15 hk 21.450 hos Bakken motor.

-Prisen er et av salgsargumentene, men jeg må presisere at dette ikke er kopimotorer som Parsun og Selva. Det er vanskelig å få Ola Nordmann til forstå at Kina-produserte motorer kan være veldig bra. Noe disse motorene har bevist å være både på ytelse og forbruk, sier Fredrik S. Magnussen, daglig leder i Norsund Invest AS til Båtmagasinet.

Hideas motorer er i hovedsak firetaktere fra 2,5 til 40 hk. Produsenten har også to totaktere på henholdsvis 9,9 og 15 hk. Flere nye og større motorer blir kontinuerlig utviklet.

- Vi startet importen av Hidea for ganske nøyaktig ett år siden. Tilbakemeldingene fra kunder har vært veldig bra. Vi har også gjort oss veldig gode erfaringer med servicenivået hos den kinesiske fabrikken, sier Magnussen.

(10.11.2011)