Planende Viksund-snekke.

Viksunds nye snekke 25 TRYGG ble avdukt under "Sjøen for alle" i dag.

Publisert Sist oppdatert

Av Lars Kristian Larsen

Viksund 25 Trygg er en ny konkurrent i den sørnorske klassen av hurtiggående åpne snekker med styrekonsoll. Kjølen er drastisk redusert for å tåle større motorer og høyere fart. Dette i kombinasjon med brede chine burde gjøre båten svært stabil. 

Båten har en kraftig konsoll, som hovedsakelig er beregnet for stående kjøring, men en sitteposisjon vil også komme på plass.

Snekka har fått navnet TRYGG. I navnekonkurransen var det Frank Nicolaisen som kom opp med foretrukne forslaget..

-Jeg synes snekka ser veldig bra ut. Den vil nok treffe godt i disse tider, sier navneskaperen. Han synes navnet passer bra på den nye snekka.

Vi fikk en omvisning om bord av daglig leder i Viksund boats, Martin Viksund.

Han kunne stolt vise frem at den 25 fot store snekka hadde både fiskekum, flere stuverom, og lugar med køyeplass til to.

Vi har gledet oss veldig til dette. Båten ble akkurat like bra som vi hadde håpet på. Jeg gleder meg til å ta imot folk om bord og vise dem at vi har fått plass til mye i en liten åpen båt, sier Martin Viksund.

Prisen havner på 340 000 kroner med 20 hk Volvo Penta. Men snekka kan motoriseres med langt større maskiner. Helt opp til 250 hk. Snekka er bygget for fartsområde helt opp i 30 knop pluss, og motorstørrelser helt opp til 250 hester. Med standardmotor på 18hk vil båten yte 10-12 knop, mens en 70-hester vil gi båten en fin marsjfart på 15 knop, og toppfart på rundt 20 knop.

Mer info: www.viksund.no

(18.02.2011)