Forbedret utgave av Vaagen 40

Vaagen 420 er en oppgradert versjon av Vaagen 40, som fikk gode karakterer Båtmagasinet-test i 2008.

Publisert Sist oppdatert

Av Lars Kristian Larsen

 Vaagen 40, ble testet i Båtmagasinet i 2008.

Akterekka mot badeplattformen har fått ei stor luke med stort rom og god plass, til for eksempel fendere eller dykkerutstyr. Foruten å være praktisk gir det båten et helt nytt uttrykk som er mer i tråd med dagens design. Porten ut mot badeplattformen er plassert på siden. Dette gir god plass til sofaen på akterdekket. Her får man fint plass til 5 personer, og under sitteputene er det luker med god stuveplass i benken. Motorromsluken åpnes elektrisk. Flybridgen fungerer som tak over uteplassen.

-Mye er bygget inn i en Vaagen 420 som man ikke ser ved første øyekast. Men bak fasaden finner man en solid konstruksjon, skriver verftet i en pressemelding.

Gode dimensjoner i skrog og overbygg, isolerte skrogsider og overbygg gir lunhet på kjøligere dager. Isolerglass i hele båten med solide skyvevinduer gir kondensfrie glassflater samme hvordan været er.
 Båten har stort motorrom med plass til det meste du kan tenke deg om bord i en 42 foter. Som generator, sentralstøvsuger, 2 motorer og så videre.

-Vaagen 420 har mye stabilitet og meget gode sjøegenskaper, hevder produsenten. Store høyder gjennom hele båten gir luft og en følelse av å være i en mye større båt. De store vindusflatene gir lys og god utsikt til alle sider ved kai og underveis, skrives det videre.

Toppfart på 30 knop

Den oppgraderte versjonen av Vaagen 40 kan leveres med ZFs nye singel-pod-system.Standard motor er en NEF Iveco N 67 på 450 hk og V-gir som gir en marsjfart på 22 knop. Dette er den mest økonomiske hastigheten med 2,2 liter på nautisk mil. Toppfart vil ligge på rundt 25 knop. Største standardmotor med V-gir er en NEF 67 på 560 hk. Toppfart vil her bli rundt 30 knop.


Vaagen 420 har god plass på akterdekket. Trappa opp til flybridgen er bred og solid.

Vaagen Boats i Aukra ble startet i 1983. I 2008 gikk verftet konkurs, men er nå oppe og står igjen under navnet Vaagen Boats AS. Nå satses det friskt på at Vaagen 420, som er en oppgradert versjon av Vaagen 40, vil bringe gode tider til nord-vestlandet. Vaagen 420 ble første gang vist i Ålesund i april. Messa i Bergen forrige helg ble droppet grunnet dårlig vær.

(30.09.2011)