Stor liten Uttern

Uttern lover maksimal plassutnyttelse i den nye 16-foteren S49.

Publisert Sist oppdatert

Av Lars Kristian Larsen

Utten har lansert flere nyheter den siste tiden. I fjor kom bowrideren T62 og Daycruiseren D62. I februar ble skjærgårdsjeepen T62 lansert – på samme skroget som forgjengerne. Nå skal den nye lillesøstera, S49, tilfredsstille båtfolk som ikke trenger mer enn en 16-foter og 75 hestekrefter.

I S49 er har Uttern lagt vekt på å få plass til mange gode løsninger i en liten båt. Rattet er plassert midt i båten, mens konsollen er plassert til styrbord. Akterbenken har plass til tre personer, med fører i midten. At fører sitter midt i båten gir bedre balanse om man er alene i båten, i forhold sidestilt ratt. Sidestilt konsoll gir også en fin passasje fra akterbenken og frem til sittebrønnen forut. Her fremme kan et bord slås opp, eller benkene kan gjøres om til en solseng på godværsdagene.

Under benkene er det stuverom. Styrbord stuverom skal i følge produsenten være stort nok for både vannski og wakeboard. Videre er det lagt vekt på sikkerheten om bord med badestige og store badeplattformer. Båten har også griperekker ”over alt”, og adkomsten er enkel via store trinn i baugen.

Med i standardpakka får du blant annet teaklaminat på dekk og badeplattform, komplett putesett og Securmarkmerker. Båten er beregnet for motorer fra 40 til 75 hk. 50 hk vil sannsynligvis være et utmerket valg. I Norge selges Uttern av Brunswick marine, og får derfor Mercury-motorer.
Messeprisen er satt til 159 900 kroner med 40 firetakshester. Vil du ha 60 hk er prisen 189 890 kroner.

Tekniske data – Uttern S49

Lengde:

5,01 meter

Bredde:

2,08 meter

CE-kategori:

C

Maks motor:

75 hk

Drivstofftank:

70 liter fast

Maks antall personer:

6

Mer info:

www.brunswickmarine.no

(07.03.2012 - oppdatert 22.03.2012)