Nytt bekjentskap i norske farvann

Alve Marine på Nøtterøy har startet import av italienske Stingher-båter. Den først ankomne er en 22-fots RIB som i stor grad kan skreddersys kundens ønsker.

Publisert Sist oppdatert

Av Lars Kristian Larsen

Halvdan Alve i Alve Marine har nettopp fått den første Stingher-båten til Norge. 22 Diablo er en lukseriøs RIB som nok tilhører det øvre prissjiktet. Med 200 hk Evinrude E-tec, havner gildet på 479 000 kroner. Da får man riktignok med en hel del utstyr som komplett putesett, targabøyle, ferskvannstank, dusj, badestige, hydraulisk styring og vannskikrok.

-Dette er håndbygde båter i svært høy kvalitet som kan leveres i ditt eget design, sier Alve til Båtmagasinet.

Med det mener han at kunden selv kan velge sin helt egen farge på skrog, puter og pongtonger. Som standard kan man velge mellom svart, hvitt eller cappuccino. Men ønskes en annen farge, står kunden altså fritt til å velge denne selv, mot et tillegg i prisen.

-Du kan få den i rosa, om du vil, men annenhåndsverdien kan fort bli litt begrenset, humrer Alve.

Han har brukt lang tid på å finne den båten han selv mener er verdt å importere, basert på kvalitetsinntrykk og kjøreglede.

-Denne har jeg virkelig testet med ulike motorer og under forskjellige forhold. Med 200 hk går båten nøyaktig 50 knop med en mann om bord. Med tre mann i båten går den rundt 48, sier Alve.

Tekniske data Stingher 22 Diablo

Lengde i meter:

6,8

Bredde i meter:

2,84

Vekt i kilo:

800

Maks ant personer:

12

Motor fra-til i hk:

150-225

Antall kamre i pongtongene:

6

Drivstofftank i liter:

300

Vanntank i liter

: 50

Pris med 200 hk:

478.900

Mer info

: www.alvemarine.no

 

(26.05.2011)