Tre rykende ferske båtnyheter

I dag viste Yamaha Scandinavia frem tre helt nye modeller fra henholdsvis Yamarin og Pioner.

Publisert Sist oppdatert

Av Lars Kristian Larsen og Amund R. Løken

To nye fra Yamarin

Yamarin har kastet seg inn i aluminiumsbåtsegmentet med stort hell. Vi har tidligere testet Yamarin Cross 63 BR. Nå får Cross-båtene ny lillesøster. Den nye innstegsmodellen heter 53 CC, og er en skjærgårdsjeep med senterkonsoll. Denne kan leveres med 50 eller 70 hk. Modellen som i dag ble premierevist for journalister i Tanumstrand hadde Yamahas nye 70-hester. Toppfarten med denne motoren ligger på rundt 30 knop. Skroget er helt nyutviklet, og skal ikke stå tilbake for sine større søsken.


YAMARIN 64DC kommer som jubileumsmodell med gullstripe, og spekket med utstyr. FOTO: Amund R. Løken

Yamarin skal også lansere en helt ny daycruiser i 2012. Denne båtenhar fått navnet 63DC, og bygger på skroget fra 63 Bowrider. Med denne båten fyller Yamarin opp tomrommet mellom 59DC og 65DC (les test), som ble lansert i fjor, til stående applaus fra fagpressen. 65DC erstattet suksessmodellen 64 DC.

Det er også lansert en jubileumsmodell med gullstripe (bildet over) i stedet for den normale blå stripa, som Yamarin er kjent for. Jubileumsmodellen 64DC special edition skal også være spesielt godt utstyrt, og skal produseres i 100 eksemplarer. Standardmotoren vil være en 115-hester, men båten kan leveres med opp til 150 Yamaha-hester.

Pioner 14 Active

I fjor inngikk Pioner samarbeid med Yamaha, etter flere år med Honda-motorer på akterspeilet. I følge Cipax, som produserer Pioner har samarbeidet båret frukter i form av flere solgte båter enn tidligere. Nå er den første nyutviklede båten på sjøen. Pioner 14 Active skal avløse folkebåten Pioner Maxi.
Den nye modellen tar sikte på å være en solid landstedsbåt som planer selv med beskjedne 9,9 hesters motor. Båten som ble vist i Tanumstrand i dag er en uferdig prototype. Første serieproduserte eksemplar vil komme på markedet i 2012. Trolig vil maks motor være 20 hk, og et godt alternativ som en enkel ”smør og brød”-båt på hytta.

Pioner 14 Active skal erstatte Pioner Maxi. FOTO: Amund R. Løken

(19.09.2011)