Her er den nye Morgan 535BR

Morgan lanserer en helt ny bowrider under "Sjøen for alle". Se de første bildene.

Publisert Sist oppdatert

Pressemelding

Morgan 535 er en virkelig nyhet i femmeterssegmentet. Båten er tenkt som et supplement til Morgan 530 BR og 525 SC. Selv om båten i utgangspunktet er like lang som sine søsterbåter, er alt nytt. Dekk, skrog og vindskjerm m.m. Dette er gjort for å skape enda større bredde i et segment som Morgan-båtene er kjent for å være godt representert i
.
Produsenten har tatt frem båten i nært samarbeid med Suzukis forhandlere.
Morgan 530 er kjent for sin sporty profil og sin særegne vindskjerm, som sammen med standard vannskistang har gjort den til en kul plattform for vannsport. Morgan 530 er fortsatt en av Morgans mestselgende båter.

Det nye tilskuddet, Morgan 535, er utviklet for å kunne tilføre serien flere allsidige kvaliteter. Mer familiepreg om man vil, men uten å miste sitt sporty utseende som alle Morgan båtene har.

Nytt skrogdesign

Morgan er stolt over å kunne presentere et nytt skrog med kvaliteter som få om noen kan matche i denne båtstørrelsen.  Det nye skroget har vært igjennom en lang og grundig utvikling. Med nye skrogvinkler og graderte steglister har Morgan lykkes i å utvikle et skrog som er så mykt i sjøen at vi har valgt å kalle det for SOFT RIDE. Det er etter vår mening ikke hver dag noen kan presentere et skrog 5.35 meter, som har egenskapene til et langt større skrog.

Det er spesielt i den øvre cruisehastigheten at skrogets kvaliteter kommer ekstra godt frem. I praksis betyr dette at båten kan holde en høyere hastighet og samtidig beholde komforten. Folk som bruker båt mye vet at dette er en verdifull kvalitet. Morgan har klart dette uten at det har gått ut over den nesten umerkelige planingsterskelen, stabiliteten eller topp hastigheten.

Høyere fribord og dypere cockpit gir mer beskytelse for vær og vind, og samtidig en tryggere båt for familiens minste. I tillegg har båten fått lange sidevinduer på vindskjermen som gjør at alle sitter lunere om det skulle blåse litt.

Større cockpit

Det nye dekket har i tillegg til dypere cockpit også fått merkbart større volum og dypere akterbenk. Små trinn, som letter ombordstigningen, og integrerte fenderholdere strategisk plassert utgjør noe av de mange små, men viktige detaljene som vi vet båtfolk setter pris på.
Nytt dashbord har båten også fått, med senterplassert kartplotter.

Som de øvre båtmodellene til Morgan er også Morgan 535 spesielt tilpasset Suzukis nye motorer. 70 hk vil sannsynligvis bli vanligste motoralternativ. Denne gjør jobben mer enn godt nok. Med Suzukis 90-hester på hekken får man det lille ekstra frasparket hvis båten er fullastet. Toppfarten øker også betraktelig.

Mer info: www.erling-sande.no

(14.03.2011)