Ble øyenvitne til tragisk dødsulykke

Reidar Kjelsrud, generalsekretær i KNBF så den stygge dødsulykken på Key West på nært hold.

Publisert Sist oppdatert

Av Lars Kristian Larsen og Amund Løken

-Jeg stod bare noen hundre meter unna og så gjennom fotolinsa da Cat`en flippet, sier Kjelsrud (bildet t.h) til Båtmagasinet.

Det var under åpningsdagen av Key West Championship at det gikk virkelig galt. En 46-fots katamaran fra Big Thunder-teamet fikk for mye løft, og landet opp ned. Hastigheten skal ha vært 200 kilometer i timen da ulykken inntraff.

-Jeg begynte å bli urolig da jeg har sett cat-er som har løftet for mye tidligere. Jeg sa til kameraten min at vi burde gå bort fra tribunen, for dette kom til å gå galt. Mens jeg snakket til ham, flippet båten, sier Kjelsrud.


Reidar Kjelsrud i KNBF fikk med seg dramatikken på nært hold. FOTO: Reidar Kjelsrud

I følge generalsekretæren kommer båtene susende med opp mot 170 knops fart snaue 10 meter unna tribunen på Sunset Pier. Nordmannen Tor Staubo var en av deltakerne.


Hjelpemannskaper kom raskt til stedet. FOTO: Reidar Kjelsrud

Livene til Robert M. Morgan og Jeremy Tillman stod ikke til å redde, til tross for at hjelpemannskaper kom til stedet på under ett minutt. Cockpiten ble regelrett knust da båten landet opp ned.

Tillman døde rett før ankomst til sykehuset, mens Morgan skal ha mistet livet etter at han ble flyttet over i ambulansehelikopteret.

Løpet skulle være Morgans siste opptreden i båtsporten. Det ble det også. Men på verst tenkelig måte.