Prøvekjørt: Morgan 535 BR

Morgan har yrkesstolthet. Ta bare en titt på finishen i båtene hans. Skroget på nyheten 535 BR er nykonstruert. Vi gir terningkast seks for sjøegenskapene.

Publisert Sist oppdatert

Av Amund Rich. Løken

Morgan i Sandefjord har sjøsatt sin nye bowrider 535, etter en lang utviklingsperiode og mye arbeid med skroget. Trolig blir det lønn for stevet, for resultatet er overbevisende. Her ser vi smarte løsninger, fine linjer og fremfor har den fått et godt skrog. Det er designer Espen Thorup som står bak Morgan-båten. Her har designeren hatt full klaff, for sjøegenskapene til den lille familiebåten overgår det meste vi tidligere har kjørt i samme klasse.

Bemerkelsesverdig myk

Med en forholdsvis dyp v-bunn og manglende steglist i forskipet, har konstruktøren skapt et skrog som er bemerkelsesverdig mykt i sjøen sett i forhold til båtstørrelsen. Den 17,5 fot lang båten har ingen markert planingsterskel og reagerer minimalt på trimming av motoren. Vi klarte å få båten opp i 31 knop med en 70 hesters Suzuki på hekken, og uansett hvordan vi provoserte skroget, maktet vi ikke å få det til å gjøre uforutsigbare krumpspring. Man merker at forskipet går noe dypere inn i bølgene, noe som gjør gangen mykere og mer behagelig og man slipper de harde slagene, men samtidig er også båten bemerkelsesverdig tørr.
Thorup har benyttet vinkling av steglisten i stedet for store flater. Det er dette som gjør båten mykere, ikke minst i motsjø. I tillegg er det foretatt konstruksjonsmessige vinklinger av shine og kanter som gjør at båten går lekende lett i plan og holder seg der også ved senket fart.

Les hele testen i Båtmagasinet 5/2011.

Fakta om: Morgan 535 BR

CE-kategori

: C

Produksjonsland:

Norge

Design:

Espen Thorup

Lengde i meter

: 5.25

Bredde i meter:

2.20

Vekt tørr båt i kg

: 600

Drivstoff i liter:

45

Max antall personer:

6

Motoreffekt fra-til hk:

70-90

Motor testbåt:

Suzuki DF70ATL 70 hk

Antall sylindre

: 4

Effekt i hk (kw)

70 (51.5)

Toppfart i test knop:

32

Pris fra kroner:

253.900
Info: www.erling-sande.no

 

(12.05.2011)