Debut for britisk Morgan-båt

Under navnet Morgan lanserer britiske Morgan Powerboats sin aller første modell, Morgan 260. (16.09.2008)

Publisert Sist oppdatert

Av Therese Vågen

Så spørs det om den norske Morgan-produsenten blir like glad for lanseringen som briten Andrew Morgan, som er mannen bak sportscruiseren Morgan 260. Den nye båten kommer fra noe så sjeldent som en ny, britisk båtprodusent, faktisk en av de første på over 20 år.

Strategisk plassert kjøleskap Orden i sysakene Skinninteriør som standard

Langt svangerskap

Det skal ha tatt produsenten tre år å utvikle og teste den nesten åtte meter lange og 2,62 meter brede båten, som er en av premierebåtene under Southampton Boat Show. Sportscruiseren leveres med ”full pakke” som standard, med blant annet skinninteriør, elektrisk toalett, teakdørk, to kjøleskap, elektrisk grill, RC70 Raymarine navigasjonssystem og TV/DVD. Prisen varierer kun ut fra hvor stor motor du ønsker innenbords. Til sammen kan du velge mellom tre Mercruiser og tre Volvo Penta-motorer, fra 220 hk og oppover.

Selvbygg

Uteplassen er utstyrt med en L-formet sittegruppe, samt sidestilt styrekonsoll med integrert kjøleskap bak førersetet. Under dekk er det fullt utstyrt bysse samt salong i forpiggen, og en dobbeltkøye på tvers på dørknivå med inngang fra babord side, i tillegg til elektrisk toalett og vask på badet. Morgan 260 tilbys også som halvfabrikat for den mer økonomiske båteier som ønsker å bygge selv.

Morgan 260 Morgan 260 Morgan 260