Minstemann fra Minor

Minstemann fra finske Sarins Båtar Ltd, Minor Offshore 25, skal være midt i blinken for deg som ikke liker ordet ”båtsesong”. (13.10.08)

Publisert Sist oppdatert

Av Therese Vågen

I følge Thomas Sarin blir den 25-fot store walkaround-båten en introduksjonsbåt med stor vekt på sjøsikkerhet, komfort og problemfri bruk båtbruk hele året rundt.

Finske forventninger

 - At den dessuten har markedets største takluke og det bredeste dollbordet på samme nivå rundt hele båten, samt de beste sjøegenskapene i sin klasse, kommer til å gjøre denne til en sikker markedsleder, skryter Sarin videre. 

Minor offshore 25
Minor offshore 25

Stort akterdekk

Minor Offshore 25 minner om sin storebror Minor 27, og er utstyrt med stort akterdekk med adkomst via en stor port. Her skal du i følge finnene ha plass til både lettbåt, 4-hjuling eller en vannscooter om du måtte ønske det. Badeplattformen har også inspeksjonsluke for drev. Inne i styrehuset er det plass til seks personer rundt den U-formede sittegruppen. Under førersetet er det blant annet plass til et kjøleskap, og utvendig er vinduet utstyrt med rustfrie vindusviskere med intervallfunksjon. Lugaren i frontpiggen har dobbeltkøye med separat toalett. Ellers er 25-foteren utstyrt med en liten bysse med trykkvann.

Helårsbåt

Som det ligger i navnet er modellen CE-kategorisert i klasse B (offshore), og skal ha en toppfart på over 40 knop. Den 7,75 meter lange og 2,70 meter brede båten blir et tillegg til dagens eksisterende linje av båter mellom 27 og 37 fot, og er altså produsentenes minste modell i denne serien. Konseptet er som tidligere at båten skal være enkel og sikker å bruke hele året, også for nybegynnere og ferske båteiere.