Forsvarsministeren åpner Risør trebåtfestival

Førstkommende torsdag braker det løs. Da vil forsvarsminister Grete Faremo åpne Risør trebåtfestival, og en skog av master og fargerike vimpler vil igjen danne bakteppet for Norges største og eldste trebåtfestival.

Publisert Sist oppdatert

Omkranset av hvite patrisierhus og blankt hav vil dagene 5. – 8. august stå i Risør Trebåtfestivals tegn, for 27 år på rad. Enten du er båteier eller er en av de mange som kun elsker kystlivets gleder, er festivalen en selvfølge når sommeren skal planlegges. For mange er dette faktisk regnet som den ultimate sørlandsopplevelsen. Det er hvert fall svært få kystkulturopplevelser kan måle seg i popularitet med dette tradisjonsrike arrangementet.

Risør Trebåtfestival er viktig, både regionalt og nasjonalt, som tradisjonsbærer for kystkultur og - historie. Marinens 500 års jubilé er tema i 2010, og festivalen åpnes derfor av forsvarsminister Grete Faremo torsdag 5. august. Det garanteres stor bredde av aktiviteter knyttet til den dansk-norske maritime historien på festivalen.

150 påmeldte

Risør Trebåtfestival har tradisjonen tro god oppslutning blant trebåteierne, med nærmere 150 påmeldte båter er besøkende sikret et bredt tilbud. Men til syvende og sist feirer vi selve båten, og variasjonen vil ingen ende ta. Elegante motorbåter, steinalderbåter, innbydende sjekter, seilbåter, seilskuter, dampbåter, arven fra vikingtiden, redningsskøyter og restaurerte nyttefartøy.

Men i tillegg til å samle store deler av landets flotteste blankpolerte skjønnheter byr sørlandsbyen på et variert underholdningsprogram. Årets hovedartist er Jahn Teigen som holder midtnattkonsert på lørdag, utover det vil det være over 50 sceneinnslag rundt omkring i byen, deriblant Nils Ole Oftebro som leser Terje Vigen på Stangholmen fyr fredag kveld. Nytt av året er shanty- og klatrekonkurranser i ei mast på torget, ro-regatta og en sen og skummel barneforestilling i indre havn fredag kveld. 

(Pressemelding 02.08.2010)