Etter 50 års funderinger

I år er det 50 år siden finske Marino OY støpte sin første plastbåt. Her er er finnenes fødselsdagsgave til seg selv. (10.03.09)

Publisert Sist oppdatert

Av Atle Knutsen

Jubilerer med ny Marino-modell

I år er det 50 år siden finske Marino OY støpte sin første plastbåt. 
– Det gjør oss faktisk til Nordens eldste plastbåtprodusent som fortsatt drives av samme eiere som en gang startet selskapet, sier Ben Fagerholm som er en av sønnene til gründeren Tor-Björn Fagerholm.

MARINO 27 APB

Lengde: 8,2 meter

Bredde: 2,9 meter
Vekt: 3.000 kilo

CE-kategori: C

Maks antall personer: 8

Motorstyrke: 225-300hk

Pris fra: 150.000 €

Opplysninger: www.marino.fi/APB


   

Jubileumsbåt og bok

Jubileet feieres ved å utgi en bok om selskapets første 50 år, men også gjennom å presentere Marino 27 APB. De siste 20 årene har Marinos båter utmerket seg gjennom å våge å være litt annerledes. Ledelsen har aldri vært redd for å prøve nye løsninger, noe som nå har gitt et spennende resultat.

Flerbruksbåt

APB står for All Purpose Boat, en betegnelse den nye båten på mange måter lever opp til. Stikkordene har vært ”åpen” og ”enkel”. Som sittegruppen på akterdekket som med et enkelt håndgrep felles ned og åpner helt for en enkel passasje, og på samme måte som akterveggen på styrhuset som kan felles sammen slik at man får en åpen løsning. Den sentermonterte førerstolen går på et fleksibelt beslag som gjør at du kan justere den i hvilken retning som helst. Å gå via dollbordene fra for til akter kan man imidlertid glemme. Den turen får man ta gjennom styrhuset.

Om dette er smart eller dårlig, får en eventuell båttest i fremtiden vise. Uansett – en spennende jubileumsbåt med mange finesser.

Powered by Labrador CMS