Jubilerer med ny Marino-modell

Neste år fyller finske Marino 50 år, og markerer jubileet sitt med en splitter ny modell - daycruiseren Marino APB. (04.09.2008)

Publisert Sist oppdatert

Av Therese Vågen

Finnene utvider sin Classic-serie med en All Purpose Boats (APB), og som navnet tilsier skal nykomlingen være en flerbruksbåt som passer de fleste værforhold.

Fenderfri

Den 8,2 meter lange og 2,9 meter brede båten er bygget på samme skrog som Marinos Cobra-serie. Utseendemessig skiller også daycruiseren seg ut. Walkaround-båten har i hovedsak fått en grå utførelse, og lukkede plastceller trukket med dempende tekstil utvendig langs ripa, skal i følge produsenten gjøre fendere nærmeste overflødige hvis du planlegger å legge bredsida til ved bryggekanten.

Løsningsorientert

Som APB skal den nye daycruiseren egne seg til en rekke aktiviteter, som for eksempel fiske, vannsport og strandhogg. Med til sammen fire køyeplasser skal båten også egne seg godt for kortere overnattingsturer. Ved hjelp av en knapp kan glassveggen akter i styrehuset senkes slik at styrehuset blir en integrert del av uteplassen. Av andre detaljer kan det for eksempel nevnes at førersetet er festet til en skinne, slik at en enkelt skal kunne justere setet i ønsket kjøreposisjon. Ellers er daycruiseren utstyrt med toalett og bysse med vask og kjøleskap.

Framtidsrettet

Etter 50 år erkjenner finnene at båtvanene er i ferd med å endres, og møter konkurransen om folks begrensede fritid og krav til aktiviteter med en daycruiser som skal passe til dags- og kortere overnattingsturer på sjøen. Samtidig varsler de at APB-serien i framtida vil utvides med flere modeller i ulike størrelser. 

I følge Oy Marino Ab vil produksjonen av den første modellen starte på tampen av året, og forhåndsbestillinger er allerede mottatt. Publikum vil for første gang kunne se APB-en under Helsinki International Boat Show i februar. Prisen er derimot ennå ikke bestemt, men produsentene bedyrer at den blir konkurransedyktig i sin klasse.