Husnes årets gjestehavn

Med 75 stemmers overvekt har båtfolket kåret Husnes i Kvinnherad til ”Årets gjestehavn”. Også i fjor dro den populære gjestehavnen i Hordaland seieren i havn.

Publisert Sist oppdatert

Det er Norske Gjestehavner i samarbeid med Båtmagasinet som i sommer inviterte båtfolket til å stemme på sin favoritthavn. Totalt 131 gjestehavner fikk stemmer.

- Dette tok jo helt av. Nå må vi snart utvide, sier den ellers så nøkterne formannen i Husnes Båtlag, Peder Erling Hauge. Ikke nok med seier i konkurransen om årets gjestehavn, Husnes har også satt en formidabel gjesterekord i år. I fjor ble det registrert 2700 gjestedøgn, i år er tallet 1000 høyere. På det meste har 125 besøkende båter hatt nattfortøyning samtidig, i en i havn som egentlig har kapasitet til 60.

- Våre havneverter finner alltid en plass til båtgjestene, uansett hvor trangt det er, sier Hauge. Havnens vanlige brukere reiser selv på ferie i sommerukene og det betyr en stor økning i kapasiteten.

Kampen om tittelen som Årets Gjestehavn var i knivskarp konkurranse med Grimstad og Marina Hemnesberget som til slutt tok de to neste plassene.

Båtfolket er spesielt fornøyd med fasilitetene på Husnes, med den fine sandstranden og et godt dusj- og toalettanlegg. Gode brygger, trådløst nettverk, kort avstand til et attraktivt kjøpesentrum med alle servicetjenester, er også blant argumentene. Mange er svært fornøyd med Søralparken med baneanlegget rett ved havnen, et område som er utviklet i samarbeid med Sør-Norge Aluminium og som inneholder baner for sandvolleyball, fotball og tennis, i tillegg til en ni hulls golfbane. Havnevertene, fire glade pensjonister, får mye skryt for sin entusiasme.

- Gratulerer, sier en fornøyd ordfører Bjarne Berge i Kvinnherad. Vi har mer enn Baroniet i Rosendal å tilby turistene. Ikke minst takket være en ivrig dugnadsgjeng på Husnes som gjennom de siste ti årene har utviklet et anlegg som båtfolket verdsetter mer og mer.