Endelig sjøsatt

Båtmagasinet har de aller første bildene av Marex´nye flaggskip, 370 Aft Cabin. Bildene er tatt i Litauen i denne uken, og båten blir akkurat ferdig tidsnok til ”Båter i Sjøen” i Sandvika i begynnelsen av september. (07.08.2008)

Publisert Sist oppdatert

Av Amund Rich. Løken

Planen var lansering på ”Sjøen for alle” i våres, men forsinkelser ved Seaway/JJ Design i Slovenia, som har frest pluggen, er årsak til at lanseringen ble utsatt til høstutstillingen på Kadettangen i september.

Marex 370 er en nyutviklet og på alle måter en innovativ båt som tar vare på familiens praktiske behov, samtidig som den er formet for moderne båtbruk. Det er Espen Thorup som har designet båten, i samarbeid med Espen og Thomas Aalerud i Marex.

I den romslige akterkabinen er det både en dobbel og enkel køye, en sittegruppe og vask. Her er det full ståhøyde over det hele. Forut har 37-foteren dobbel lugar, og en stikklugar med en romslig enkeltkøye. Under dekk forut er det separat dusj- og toalettrom Båten har en gedigen uteplass, med plass til ti personer. Nedsenkende dollbord skaper maksimal tilgjengelighet rundt det hele. Båten skal levers både med hard- og softtop.

Standard motor er en singel Volvo Penta D6-435, men versjon nummer to kommer til å ha dobbel installasjon. Denne vil da ikke ha akterlugar men akterdekk. Prisen vil ligge mellom 2.5 og 3 millioner kroner, avhengig av utstyrsnivået.