Jotun VM-triumferte på hjemmebane

Norske Jotun kjørte inn til en knusende seier i VM-runden i offshore 1 søndag og tok dermed sin aller første VM-seier i Arendal.

Publisert Sist oppdatert

Og som om ikke det var nok sørget Spirit of Norway med Bjørn Rune Gjelsten og Steve Curtis for enda mer norsk jubel med dobbelt norsk på pallen.

Jørn Tandberg og Christian Zaborowski tok kontrollen helt fra start og dro fra resten av feltet, etterfulgt av Spirit of Norway. Jotun-duoen, som blant annet er europamestere i ProVee (offshore 2), ledet med mellom 20-25 sekunder på Spirit of Norway gjennom hele racet. Og etter hvert som også luken mellom Spirit of Norway og Victory 77 på tredjeplass ble større og større, var det heller ingen tvil om at det ville bli dobbelt norsk i teten i Arendal.

Lørdagens raskeste båt, King of Shaves som startet i pole position, fikk problemer og forsvant ut av racet etter bare to runder kjørt. Pål Virik Nilsen og det italienske teamet SeveneleveN fikk en kort oppvisning for det norske VM-publikumet, og måtte kjøre i depot etter knappe to runder.

Kilde: Norges Motorsportforbund