Skorgenes flagger norsk design

Med sin hittil største modell og sitt nye flaggskip Skorgenes Sonic 445, går vestlendingene i bresjen for norsk design. (22.07.2008)

Publisert Sist oppdatert

Av Therese Vågen

Den 44,5 fot lange modellen tar mål av seg å kunne konkurrere med det råeste av utenlandsk design, og lover nytt og spennende utseende som er med på å gi Sonic 445 et eksklusivt yachtpreg.

Norsk særpreg

Kjennetegn som kompassrose på akterdekk er likevel på plass, sammen med smarte løsninger som rekkverk i taket for å holde seg fast i, samt detaljer som blå lysdioder. Direktør Roar Strømsnes, som for øvrig bor med familien sin i Litauen hvor båtene blir produsert, har også gitt rom for et annet sterkt varemerke fra Vestlandet om bord. I den ene sittegruppen er det nemlig integrert en stressless-stol fra Ekornes.

Hjemmefølelse

Tre doble lugarer og et king size bad med eget dusjrom, skal gjøre det komfortabelt for seks personer å bo om bord. Det gjør sikkert også fasiliteter som for eksempel oppvaskmaskin, tørketrommer og sentralstøvsuger.

Skorgenes 445 Skorgenes 445 Skorgenes 445

Komfort

Båten har romslig salong med teakdørk og stor skyvedør til akterdekket. Salongen er plassert på samme nivå som styrekonsollen, med luftige vinduer slik at alle kan ha god sikt ut mot havet. På førersetet er også fremste del litt hevet slik at du likevel skal kunne hvile mens du står og kjører. Sonic 445 har også et stort soldekk forut, samt stor flybridge med buet sofa og bord med integrert kjøleskap.

Solid skrog

Motor er Cummins Twin motor 425, eller 2 x Volvo D6-435. Lengde på båten er 13,5 meter, mens bredden er 4,20 meter. Vekt ligger på cirka 11000 kilo, mens drivstofftanken rommer 1200 liter. Vanntanken rommer 400 liter. Skroget er utført i håndlaget divinicell glassfiber som skal gjøre det uvanlig sterkt og stivt.

Norgespremiere

Skorgenes ble for første gang presentert i Stockholm i begynnelsen av mars, og blir også å se under Båter i Sjøen i september. Skorgenes jobber også på spreng for å få klar Skorgenes Nordic 390, som etter planen skal ha Norgespremiere på samme båtmesse.