To sekund fra beste startspor

Bjørn Rune Gjelsten og Spirit of Norway var lørdag bare to fattige sekund fra å sikre seg pole position og beste startspor i søndagens VM-race i Arendal.

Publisert Sist oppdatert

Gjelsten og hans makker Steve Curtis kjørte inn til 4:25:34 i den første av de to rundene, to sekunder bak bestetiden til det britiske teamet King of Shaves som satte vinnertiden 4:23:34 på sin andre runde. Dermed starter Gjelsten fra startspor to i morgendagens VM-race. Plasseringen sikrer likevel at VM-lederen får starte i den første rekken, som en av fem båter. På grunn av den trange traseen i Arendal vil søndagens startfelt nemlig bli delt i to rekker, med fem og fem båter i hver rekke.

Det andre norske teamet, Jotun, kjørte inn til tiden 4:29:23 på sin første runde etter dristig sporvalg. Jotun var forøvrig en av de raskeste båtene under lørdagens trening.

Pål Virik Nilsen og hans italienske makker i SevenEleven hadde problemer med motoren under fredagens trening og fikk ikke testet båten før lørdag morgen. Teamet var først ute i pole position-konkurransen lørdag ettermiddag, og satte sin beste tid med 5:14:92 på den andre runden. Dermed blir det dessverre start fra den bakerste rekken for VM-debutanten.

King of Shaves sikret seg ikke bare beste startspor i søndagens VM-race, de holdt også høyest fart med rundt 195 km/t i gjennomsnitt.

Kilde: Norges Motorsportforbund