Spekket med morofaktor

Men den nye spekkhuggeren fra Seabracher har du garantert det tøffeste leketøyet på stranda. Farkosten klarer 45 knop!

Publisert Sist oppdatert

Av Lars Kristian Larsen

Vi har tidligere skrevet om Seabreacher i modellene delfin og hai. Nå er farkosten ytterligere oppgradert, med råtøft spekkhuggerutseende. Den første Seabracher, som så ut som en delfin, kom i 2010, året etter kom haien Seabreacher X. Nå er spekkhuggeren Seabreacher Y klar for rike kunder. Båten, som rommer to personer, kan dykke ned til halvannen meters dyp og hoppe 3,6 meter opp i lufta.. Motoren får luft fra inntaket på spekkhuggerens finne når ”fisken” er under vann.

SE DEN SPEKTAKULÆRE VIDEOEN:I likhet med haien
, har også spekkhuggeren fått en 260-hesters turbomotor fra Rotax. Firetakteren gjør at leketøyet kommer opp i en toppfart på 45 knop over vann, og drøyt 20 under vann. For å få noe rimeligere moro, kan farkosten bestilles med 155 hk. Da er toppfarten 36 knop. Vannjetens skyvekraft kan justeres i alle retninger. Sammen med to regulerbare finner gjør det at haien kan styres enkelt fra cockpiten.  Du er også en liten kartplotter og stereoanlegg om bord (Bildet under).

I forhold til tidligere modeller er spekkhuggeren mer avrundet i formen. Den har også større hale enn forgjengeren.
Prisen er imidlertid fortsatt ganske stiv. Den begynner nemlig på 100 000 dollar. I skrivende stund 556 000 norske kroner. På hjemmesiden oppgir produsenten at ventetiden er ett og et halvt år fra bestilling.

Mer info, og bestilling: www.seabreacher.com

(08.03.2012)