Lanserer navigasjons-app

Garmins bluechart vil nå bli tilgjengelig som et eget program for iPhone og iPad.

Publisert Sist oppdatert

Av Lars Kristian Larsen

Fra sommeren vil det være mulig å laste ned Garmin Bluechart som en egen app i App-store. Med det får italienske Navionics konkurranse fra en betydelig aktør innen maritime kart og navigasjonsprodukter. Navionics har tatt en stor del av dette markedet og har stadig forbedret sin Navionics Europe-app. Det geniale med disse appene er at smarttelefonen eller nettbrettet blir omgjort til en ganske så bra kartplotter for bare noen få kroner.


SLIK vil skjermbildet se ut, presentert på Ipad.

Garmin vil selvsagt ha sin del av kaka også når det kommer til båtnavigasjon. I tillegg til en ny serie termiske kameraer der Garmin utfordrer Raymarine, vil amerikanerne nå lansere BlueChart Mobile for iPhone og iPad. Appen, som fra sommeren av vil kunne lastes ned fra App-store, bruker samme kartene som Garmins kartplottere, nemlig Bluechart. Dette er vektoriserte kart med avanserte valg som gjør det mulig å velge hvilke kartlag som skal vises.
Kartene er bygget opp elektronisk fra bunnen av, og fordelen med slike kart er at man kan dele opp informasjonen i ulike lag, slik at man kan gå inn i plotterens meny og ta bort forskjellige lag for å få et renere bilde. For eksempel kan man ta bort alle dybdekoter som er mer enn 5 meter.

BlueChart Mobile har funksjoner som ruteplanlegging, havneinformasjon og søk etter drivstoff/verksteder.
Appen kan også brukes som planleggingsverktøy fra sofakroken. Da kan de planlagte kurspunktene lastes trådløst over til kartplotteren i båten. Dette krever imidlertid at plotteren er koblet i nettverk med en trådløs router.

(15.02.2012)