Alu-boomen fortsetter

Det kommer stadig nye modeller i aluminium fra Finland. Nå har Silver har laget to helt nye aluminiumsbåter foran 2012-sesongen. Silver Wolf 510 fås i både BR og DC-variant.

Publisert Sist oppdatert

Av Lars Kristian Larsen

Tekniske data Silver Wolf 510

CE-kategori

: C

Lengde

: 510 cm

Bredde:

198 cm

Vekt:

480 kilo

V-bunn

: 18,2 grader

Maks antall personer:

6

Anbefalt motor:

50-60 hk
Mer info: www.silverboats.fi

Det er nå TerhiTec som står bak Silver-båtene etter et oppkjøp i 2009. Nå er siste tilskudd til familie på vei til nordiske kunder. Fra før av har Silver modeller som Colibri, Beaver, Fox, Shark og Hawk. Nå blir det også en ulv i flokken, i form av Wolf 510.

-Den velutrustede Silver Wolf 510 er perfekt som familiens utfluktsbåt, fiskebåt og landstedsbåt, skriver TerhiTec i en pressemelding.

Båten lages, i likhet med verftets andre modeller, med skrog i aluminium og glassfiber innerliner. Motormessig skal den utrustes med 50 eller 60 hk. To modeller er utviklet på samme skroget. En DC-modell (uten å være en daycruiser) med styreposisjon på akterbenken og to beskyttende konsoller for fører og kartleser. Mellom konsollene er det en bred passasje frem til et relativt åpent dekk der last kan sikres i avtagbare festekroker.


Wolf BR 510

Wolf BR 510

Styrekonsollen er trukket frem i BR-modellen. To stoler er plassert bak konsollen, mens akterbenken har plass til tre personer. BR-modellen har vindskjerm som strekker seg i hele båtens bredde. Samtidig er den trukket langt akterover for å gi god beskyttelse mot fartsvinden. Trolig sitter man behagelig skjermet bak denne solide konsollen. Totalt har båten plass til seks personer om bord. Blant standardutstyret finner vi 12V-uttak, Lensepumpe i dobbeltbunnen, badestige og puter.

Ansiktsløftning

I tillegg til de to nye modellene har også Silvers bestselger Hawk fått en aldri så liten ansiktsløftning. Mellom konsollene er det nå blitt en dør, som gir en helt annen komfort bak vindskjermen. Instrumentbordet er også endret på, for å gi bedre og mer dedikerte plasser til stereo, kartplotter og annet elektronisk utstyr.


SILVER hawk med ansiktsløfning

 

(16.12.2011)