Det råeste innen båtstereo

Fusion har lenge vært helt i tet når det gjelder stereoanlegg til båtbruk. Nå er deres mest avanserte stereo noensinne offisielt lansert.

Publisert Sist oppdatert

Av Lars Kristian Larsen

Fusions nye 700-serie har NMEA2000-port som gjør at den kan kobles til de fleste av dagens kartplottere.
Da kan musikken styres fra plotteren ettersom NMEA200-protokollen sender data begge veier. Marinestereoen har også Ethernet-port som kan kobles til en ruter (bildet t.h). På den måten kan man styre musikken fra en iPhone eller Android-enheter trådløst. Det er også mulig å se video på kartplotteren, fra telefonen, via stereoen. Det vanntette stereoanlegget kan også leveres med innebygd DVD-spiller.

Fusion 700-serien har en 2,7" LCD-skjerm (320x240 px) som viser hva som spilles og hvilken kilde som er valgt. Men spilleren kommer først til sin rett når den kobles til en kartplotter via Fusion-link, som er Fusions eget nettverk bygget på NMEA2000. Da kan musikken styres fra kartplotteren. Akkurat det har vi sett før. Men det man imidlertid ikke har sett før er at stereoen kan kobles til en r(o)uter for å hente inn musikk og film trådløst fra en egen Fusion-app tilgjengelig i App-store og for Android-telefoner. Appen gir avansert styring av musikksystemet. Blant annet kan man styre volumet individuelt for de ulike områdene i båten (dersom man har mange høytalere) Man kan for eksempel dempe musikken helt i styrhussalongen, for å kjøre fullt volum på flybridgen.

700-forsterkeren har ellers en egen USB-docking i front for avspilling av MP3-filer. Den har også innebygget FM/AM-radiomottaker, i tillegg til VHF-tuner for mottak av værinformasjon.

DAME-nominert

Fusion ble nylig moninert til den presisjetunge DAME-prisen som deles ut på METS, som er verdens største utstyrsmesse for båt. Prisen er satt til 450 dollar for CD-versjonen, mens DVD-versjonen koster 150 dollar mer. Fjernkontroll til de ulike lydsonene om bord koster 190 doller.
Med dagens dollarkurs tilsvarer prisen 2500 kroner for CD-versjonen, mens DVD-versjonen er prissatt til 3300 kroner. Sannsynligvis vil norske priser være en del høyere.

Les mer hos:  www.fusionelectronics.com

(31.08.2011)