Båtkunder kan tape store penger

Det tradisjonsrike båtsenteret J. Rønsdal på Hvalstad er konkurs. Kunder som har forhåndsbetalt for motorer og tjenester vil sannsynligvis tape pengene.

Publisert Sist oppdatert

Av Lars Kristian Larsen

Onsdag ble det åpnet konkurs i J.Rønsdal AS, i følge Budstikka. Rønsdal har eksistert siden 1958. Men nå er det slutt for bedriften som drev motorverksted, båtbutikk og systye på Hvalstad i Asker.

– Kundene til om lag 150 vinterlagrede motorer og drev kan i utgangspunktet ta det med ro, gitt at de kan dokumentere eierskapet og at vi finner frem. De bør ha motor på båten i tide til sommersesongen, beroliger bostyrer Andreas S. Christensen i Kco Advokater, overfor avisen.

Kunder som har forhåndsbetalt motorer og utstyr lider sannsynligvis en verre skjebne. I følge advokaten skal det allerede ha blitt funnet eksempler på dette.

-Enkeltkunder risikerer tap opp mot sekssifrede beløp, sier Christensen til Budstikka.

Seks personer mister jobben som en følge av konkursen.

Fortsatt systue

Bjørnos Møbeltapetsering AS har tatt over driften av systua, i de samme lokalene som Rønsdal holdt til. Dermed vil det fortsatt være mulig å få skreddersydde kalesjer og båtputer fra systua på Hvalstad.

- Jeg har fått med meg syersken som jobbet hos Rønsdal. Hun har lang erfaring med båtsøm. Mitt firma har også tidligere drevet en god del med båtsøm og andre omtrekkingsoppgaver til båt, men vil nå legge enda mer vekt på maritime jobber, sier Bjørn Johann Foss som er eier av Bjørnos Møbeltapetsering.

Bjørnos møbeltapetsering ble etablert 1991 og drev da på Torstad gård. I år 2000 flyttet firmaet til Børsen i Kirkeveien der de har holdt til frem til flyttingen til Brusetsvingen 27 på Hvalstad.

(08.04.2011)