150 millioner til Kystverket

Regjeringens tiltakspakke som ble presentert idag inneholdt 150 millioner kroner til Kystverket. (26.01.09)

Publisert Sist oppdatert

Av: Therese Vågen
Foto: www.kystverket.no

- Vi er veldig fornøyd med å få ekstra midler til mange etterlengtede prosjekter. Vi er spesielt fornøyd med å kunne komme i gang med oppgraderingen av det tekniske utstyret på Fedje trafikksentral, men også utbedringen av en rekke fyrstasjoner, fiskerihavner, farleder og ekstra midler til slepebåtberedskapen i Nord-Norge, sier kystdirektør Kirsti Slotsvik i Kystverket. 

Av de 150 millionene skal 40 millioner brukes til oppgradering av det tekniske utstyret på Fedje trafikksentral. Det legges opp til utføring av arbeidet i løpet av 2009. Videre inkluderer tiltakspakken 80 millioner kroner til økte investeringer ved utbygging av havner og farleder. Prosjekter i Nordland, Troms og Finnmark er prioritert, deriblant Båtsfjord, Honningsvåg, Torsvåg (Karlsøy), Nordmela, Stø og Stamsund.

- Dette er en stor dag for Kystverket og som regiondirektør er jeg svært glad for at det tekniske utstyret på Fedje nå blir oppgradert, sier regiondirektør John Erik Hagen i Kystverket Vest.

I tillegg foreslås det å øke bevilgningen med 20 millioner kroner i 2009 for å dekke økte kostnader knyttet til innleie av slepefartøy i Nord-Norge, samt 10 millioner kroner til vedlikehold av fyrstasjoner. Innenfor den økte bevilgningen til navigasjonsinstallasjoner er fyrene Slettnes, Kjølnes, Makkaur og Vardø fyr i Finnmark foreslått prioritert, i tillegg til Skomvær fyr i Nordland, Feistein fyr i Rogaland og Jomfruland fyr i Telemark.