Fransk signaturmodell

Med sin nye Prestige 39 med panoramautsikt og ergonomisk styrekonsoll håper franske Jeanneau på å ha skapt en ny referanse i markedet for båter under 40 fot. (28.10.09)

Publisert Sist oppdatert

Av Therese Vågen

Det er to ting franskmennene mener vil utmerke seg på Prestige 39. Det ene er størrelsen på salongen med store vindusflater som sørger for 360 graders utsikt og naturlig belysning, mens det andre er ergonomisk designet styreposisjon.

Prestige 39
Lengde: 12,15 m
Bredde: 3,90 m 
Vekt: 8.500 kg
Motor: 2 x QSB 5,9 (2 X 380 hk)
CE-Kategori: B9/C10
Køyeplasser: 4/6
Pris: Cirka 2,5 millioner kroner

Prestige 39 blir i utgangspunktet levert med to lugarer under dekk, en i forpiggen med dobbeltkøye og en på styrbord side med to enkeltkøyer. 

Franskmennene tror også den nye generasjonen flybridge vil overraske både med hensyn til dimensjoner og arkitektur, snoe som inkluderer blant annet ergonomisk design og spiseområde med sittegruppe og integrert solseng som er beskyttet mot vær, vind og ikke minst innsikt.

Prestige 39 er også utstyrt med nytt skrogdesign av Michael Peters, kanskje best kjent her i Norge som konstruktør av offshore 1-båten til mangeårig verdensmester Bjørn Rune Gjelsten. I tillegg til 39 foteren har Peters også konstruert den nye yachten til Prestige 60. Båten leveres med to motorer, som hver har en effekt på 380 hester. Motorene er koblet til propeller som ligger i halvtunneler i skrogbunnen. 

I følge den norske importøren Peter Heitmann vil den nye modellen komme til Drøbak den 14.-15. november og blir da stilt ut der.