Flytende luksusleilighet

En diplomoppgave laget av to studiekamerater ble starten på fødselen av et nytt østerriksk båtmerke. Våren 2009 ser prototypen av motoryachten Sentori 58R dagens lys. (31.10.08)

Publisert Sist oppdatert

Av: Therese Vågen
Foto: Christian Gumpold

Christian Gumpold og Christopher Gloning studerer industridesign ved University of Applied Science i Graz i Østerrike, og startet samarbeidet med en gruppe investorer fra Wien som lurte på om noen av studentene var interessert i et samarbeid.

Designbombe

Investorene ønsket å starte et nytt båtmerke, med en 58 fots flybridge motoryacht som sitt første produkt. Resultatet ble en skikkelig designbombe inspirert av moderne arkitektur og røffe linjer inspirert av bilindustrien. Stikkordene er at båten skal se vid og åpen ut, med store vindusflater i salongen og under dekk som skal garantere flott utsikt uansett hvor en befinner seg om bord. Ergonomiske uttrykk og komfort skal også stå i fokus på nyskapningen, med multifunksjonelt innredning inspirert av dagens interiørtrender.
- Rett og slett moderne studioleiligheter til sjøs, sier Gumpold til Båtmagasinet. Prototypen skal allerede være under konstruksjon, og skal stå ferdig våren 2009.

Starter designstudio

De to kameratene har også gjort alvor av prosjektet og gjør nå dette til sitt framtidige levebrød. Sammen skal de starte designfirma som skal tilby tjenester innen industridesign, spesielt rettet mot det maritime markedet med tanke på for eksempel lettbåter, maritimt utstyrt og selvsagt motorbåter i alle størrelser og merker. Slagordet for duoen er å tenke utradisjonelt.

- Nytenkning

- Vi mener vi er en av svært få aktører på markedet som kan tilby slike tjenester, ettersom trenden viser at slike løsninger stort sett er forbeholdt båter på størrelse over 40 meter. Dagens eksisterende båter opp til 30 meter har veldig konservativ design og er veldige like skrogmessig. Interiøret mangler også påvirkning av moderne arkitektur, så vi så et stort potensial i å tilby båtbransjen tjenester med en slik tilnærming, forteller Gumpold til Båtmagasinet.  Så gjenstår det å se om Sentori 58R blir like rå i virkeligheten som den framstår på papiret.

Salongen by night Rederlugaren