Spenstig bøtteplast

Bjørkelangen-baserte Cipax som produserer Pioner-båtene har lansert sitt flaggskip, Pioner 17 Supersport. Regelrett en praktisk og robust skjærgårdsjeep med ”RIBlook”. Den nye modellen befinner seg i området mellom de tradisjonelle Pioner-båtene, og Steady-konseptet: RIB i rotasjonstøpt plast.

Publisert Sist oppdatert

Den velkjente, kompakte Pionerfølelsen er i behold, samtidig som man har klart å integrere litt av RIBens egenskaper med pongtonger (eller stabilisatorer som produsenten kaller det). Båten er stødig som et fjell og har en enkel, praktisk innredning med en trippel benk bak den brede konsollen og nedfellbare sittebenker forut. Disse kan konverteres til en solseng.
Båtmagasinet prøvekjørte prototypen i juni, og da var det fortsatt noen detaljer som gjensto før produktet var klart for markedet. Blant annet er det for lang avstand mellom ratt og rormannsbenken, og vi savnet en pulpit eller en "haifinne" på fordekket. I fordekket er det for øvrig en praktisk dreggkasse, og to integrerte bauglys som standard. Praktiske stuverom i motorbrønnen og solide rekker, samt store stuverom både i benken forut, i konsollen og under akterbenken gjør den bokstavelig talt til en Pioner blant rotasjonsstøpte båter.
Vi prøvekjørte båten med en 75 hk Honda på hekken og fant båten både sporty og responsvillig, men samtidig trygg. 75 hk er definitivt tilstrekkelig motorisering på båten. Den er leken å kjøre, men fortjener helt klart nonfeedbackstyring idet testbåten hadde en tendens til å trekke til ene siden. www.kellox.no

Data: Pioner 17 Supersport
Lengde: 5,20 meter
Bredde: 2,15 meter
Vekt tørr båt: 450 kg
Antall personer: 6-8
Maks motorstørrelse: 75 hk
Pris båt /motor: 89.900 kroner

Kilde: Båtmagasinet nr 11