Slutt for Arendal Båtsenter

Fra plusstall i toppåret 2007 ble fjoråret et mareritt for Arendal Båtsenter. Onsdag meldte daglig leder oppbud og fem ansatte mistet jobben. (27.04.09)

Publisert Sist oppdatert

Av Therese Vågen

I følge daglig leder Kenneth Birkeli gikk Arendal Båtsenter fra å levere 13 båter i uka i høysesongen i toppåret 2007, til full stopp etter et marerittår i 2008. Ikke en gang båtsalg på 2,25 millioner kroner før påske klarte å redde båtsenteret, som startet opp i 1997.

Birkeli sier til Agderposten at regnskapet for 2007 hadde et dekningsbidrag på 1,8 millioner kroner og gikk i pluss med 27. 000 kroner. Året etter stoppet alt opp. Den daglige lederen tror han hadde klart seg hvis bransjen hadde opplevd enda et år til som toppåret 2007, men tror de neste tre årene blir tunge for båtbransjen.
– Alt som er nede kommer opp igjen, men det blir vel å sitte på labben i tre år nå. Svingningen mellom 2007 og 2008 er den aller verste jeg har opplevd, konstaterer han overfor lokalavisa.

Arendal Båtsenter hadde på tidspunktet for oppbudet til sammen 60 båter i opplag. I følge Birkeli skal han være i dialog led Ibiza-gründer Helge Duus om overtagelse av disse, for å unngå misfornøyde kunder.

Båtsenteret var blant annet forhandler av merker som Galeon, Nordkapp, Sting, High Performance, Zodiac og Evinrude.