Storvokst Ibiza

Grimstad-baserte Ibiza Boats AS ligger ikke på latsiden i år, med flere nye båter på gang. Først ut er en 26-fots daycruiser med flere spennende løsninger og fenomenale sjøegenskaper.

Publisert Sist oppdatert

Ibiza 26 Touring er svaret til mange Ibiza-kunder som har ønsket seg en båt med eget toalettrom, bysse og to separate lugarer. Det nye flaggskipet er tatt frem fra bunnen av, og er en større utgave av den svært vellykkede 24-foteren. Proporsjonene er beholdt, noe vi merket da vi kjørte prototypen tidlig i høst. Med to 250 hk Suzuki-motorer på hekken, logget vi nærmere 60 knop og båten gikk som et tog. Den har de samme bekvemme og trygge kjøreegenskapene som 24-foteren, men føles enda mer stabil. Prototypen har vært testet med et stort antall motorer, og er beregnet for å kunne utstyres med fra 250 til 300 hk på hekken.

Med en 300-hester er toppfarten forventet å lande på ca 45 knop. Uteplassen skiller seg fra de fleste daycruisere i klassen ved at aktersofaen kan løftes, og under den er det en romslig dobbeltkøye.

Sammen med den doble lugaren forut, og et separat toalettrom, byr båten på overnattingsplass til fire personer. Prisen på 26-foteren er ikke klar enda.

Ytterligere opplysninger:
www.ibizaboats.com