Norges lekreste design?

Hydrolift/Eker design er nominert til "Hedersprisen for god design" for SX-22.

Publisert Sist oppdatert

Artikkel med tillatelse fra  www.norskdesign.no

I finanskrisens kjølvann har et stort antall produsenter av luksusvarer fått alvorlig slagside. Den norske båtprodusenten Hydrolift merket at etterspørselen etter eksklusive speedbåter sank til bunns.

– Våre båter ble oppfattet som for dyre og for spesielle. Vi skjønte at vi måtte henvende oss til et bredere markedssegment, forteller eier og daglig leder Bård Eker. Løsningen ble flerbruksbåten Hydrolift SX-22, som koster halvparten av den nest billigste båten i Hydrolift-porteføljen.

To år senere er den maritime nyvinningen blitt en stor suksess for Fredrikstad-produsenten. – Forrige sesong solgte og produserte vi ti båter, og årets produksjon ser veldig lovende ut. Nå ønsker vi å få båtene synlige i utlandet også, sier Eker.

Ti båter i én

Den nye båten byr på en rekke innovasjoner, blant annet en elektrisk justerbar vindskjerm og et integrert fendersystem. Designen er så fleksibel at man kan montere påhengsmotor fra en hvilken som helst leverandør, og båten er så enkel å klargjøre at Hydrolift markedsfører den under mottoet ”Gone in sixty seconds”.

Imidlertid er det flerbruksmulighetene som gjør at Hydrolift SX-22 virkelig skiller seg ut fra konkurrentene. En modulisert designløsning gjør at én og samme båt med enkle grep kan brukes som familiebåt, sportsbåt, fiskebåt, fraktebåt, solbåt eller dykkerbåt, for å nevne noen muligheter.

Sterk designkultur

Hydrolift har sitt utspring i Eker Design, og i utviklingsprosessen fungerer de to selskapene som ett lag. Bård Eker er snar med å gi design en stor del av æren for suksessen med den nye båten.

– Design er, og har alltid vært, det strategisk bærende elementet i Hydrolifts bedriftskultur, måten vi tenker på og måten vi gjennomfører aktiviteter på. I vår nisje i det øvre segmentet av båtmarkedet utgjør design, sammen med ytelse, kvalitet og sikkerhet, hele forskjellen mellom suksess og fiasko, sier Eker.

De andre nominerte er Sandnes Sparebank, Tandbergs videokonferanseutstyr og Kongsberg seatex for sin eBird.

les mer på www.norskdesign.no

 

(22.02.2011)