Hydrolift vant enda en designpris

Hydrolift stakk igjen av med prisen "Merket for god design" for sin lekre SX-22. -Viktig for å komme videre, sier Bård Eker.

Publisert Sist oppdatert

Av Lars Kristian Larsen

Det er ikke første ganga Hydrolift vinner denne prisen for sitt flotte design. Utmerkelsen fikk de også i 2002 for Hydrolift s-24, og i 2004 for sin C-31. I 2008 fikk Fredrikstad-verftet designprisen for Hydrolift C27.

Merket for god design er en utmerkelse som annerkjenner vellykket bruk av design for å skape innovative produkter og løsninger.

Nå har gutta i Hydrolift igjen fått utmerkelsen gjennom firmaet Eker Design med Bård Eker i spissen.

-Det er alltid viktig med slike utmerkelser for å komme videre. Vi utforsker stadig nye områder, både teknologisk og markedsmessig, og det er derfor viktig med anerkjente designprisen som viser at vi gjør tingene riktig, sier Bård Eker til Båtmagasinet.

SX-22 kom som et resultat av finanskrisen. Hydrolift skjønte at de måtte henvende seg til et bredere markedssegment. Løsningen ble flerbruksbåten Hydrolift SX-22, som koster halvparten av den nest billigste båten i Hydrolift-porteføljen.

Båten er også nominert til hedersprisen for god design. Den utmerkelsen deles ut i kveld (onsdag).

Sterk designkultur

Hydrolift har sitt utspring i Eker Design, og i utviklingsprosessen fungerer de to selskapene som ett lag. Bård Eker er snar med å gi design en stor del av æren for suksessen med den nye båten.

– Design er, og har alltid vært, det strategisk bærende elementet i Hydrolifts bedriftskultur, måten vi tenker på og måten vi gjennomfører aktiviteter på. I vår nisje i det øvre segmentet av båtmarkedet utgjør design, sammen med ytelse, kvalitet og sikkerhet, hele forskjellen mellom suksess og fiasko, sier Eker.

Flere Eker-priser

Bård Eker har virkelig hatt en god dag. Eker design vant også "merket for god design" for rullestolen Easyroller. Samtidig fikk Eker melding om at firmaet blir tildelt den internasjonale designprisen RED DOT AWARD for den innovative rullestolen i plast. 

(16.03.2011)