Hydrolift-eier snuser på Saab

Mannen bak Hydrolift-båtene og tidligere verdensmester i offshore 1, Bård Eker, skal stå i spissen for en rekke investorer som vil kjøpe opp bilprodusenten Saab. (12.06.09)

Publisert Sist oppdatert

Tekst: Therese Vågen
Foto: www.class-1.com

Eker har det siste døgnet fått både norske og svenske næringslivsjournalister til å gå av hengslene og kaste seg over telefonen. Årsaken er at designeren og medeieren i det svenske selskapet som produserer superbilen Koenigsegg, skal ha en sentral rolle i det som torsdag ble meldt var et norsk oppkjøp av den svenske bilprodusenten Saab.

I båtmiljøet er Bård Eker kanskje mest kjent for sine designprisvinnende Hydrolift-båter, men også som verdensmester i offshore 1. I 2005 kjøpte Eker seg inn i bilselskapet Koenigsegg med 45 prosent, og skal i dag være største eier i det svenske selskapet som nå altså i følge blant annet Dagens Næringsliv skal ha inngått en intensjonsavtale om å kjøpe Saab.

Eker selv er derimot taus om oppkjøpet, og har fått en rekke medier til å spekulere i om det er Eker selv eller Koenigsegg som står bak avtalen. Amerikanske investorer skal visstnok også være med i bildet, hvor Eker altså blir pekt ut som hovedregissør. Svenske riksynsere skal være blandet i sine meninger om oppkjøpet - blant annet faller det svenskene tungt for brystet at deres bilgigant Saab nå skal falle på delvis norske hender hos en ny eier av mye mindre format.