Designpris til Hydrolift

Båtprodusenten Hydrolift var blant bedriftene som utmerket seg da Merket for god design ble delt ut under Designdagen 2008. Familiebåten Hydrolift C27 imponerte juryen, som berømmet både form og fasiliteter.

Publisert Sist oppdatert

Hydrolift mottok det høythengende Merket for god design under Designdagen 2008 onsdag 12. mars, for båten Hydrolift C27. Familiebåten setter sikkerheten høyt, samtidig som den imponerende kabrioletløsningen gir luftige og fartsfylte opplevelser for de som elsker livet på toppen av bølgene og sjøluft i håret.

Designdagen, et årlig arrangement i regi av Norsk Designråd, er dagen da næringsliv og designere prises for vellykket nytenking og innovasjon. Merket for god design deles ut til både bedrift og designbyrå for særs gode designløsninger.

Familiebåt innfridde


— Merket for god design er en stor anerkjennelse, og et kvalitetsmerke for båten, sier salgs- og markedsansvarlig i Hydrolift, Geir Moen. Båten er formet med et langt, aggressivt panser og skrånet vindskjerm, som er typisk for Hydrolift. Designjuryen berømmet båten for smekre linjer som gir signaler om fart og opplevelser på sjøen, kombinert med brukerfasiliteter som passer for en familie på tur i allslags vær.

Det er langt fra første gang en av båtene til Fredrikstad-produsenten Hydrolift får Merket for god design. Hydrolift C27 er designet av Bård Eker og hans team, og fra før har hver eneste av modellene som er blitt utviklet siden Bård Eker tok over bedriften mottatt denne designutmerkelsen. Det har derfor knyttet seg spenning til om også den nyeste modellen ville få Merket for god design.

Inspirasjon fra bilverden


— Hydrolift C27 er en videreutvikling av eksisterende båter. Vi ønsket å komplettere utvalget vi hadde med en mer familievennlig båt. Plattformen på C-27 ivaretar sikkerhet og sjøegenskaper, men vi har tatt steget videre, forteller Moen.

Moen forklarer at båten har fått en kabrioletløsning, som skiller seg fra kalesjen som er vanlig på båtene. — En kabrioletløsning vil si at kabrioletdekselet åpner seg elektrisk, og i løpet av fem sekunder har du taket over deg. Med kabriolet kan du kjøre toppfart, og dermed fortere enn du kan med en kalesje, sier Moen.

Designeren har hentet direkte inspirasjon fra bilverden. Stoffet som brukes i taket er samme kabrioletstoff som brukes på biler. — Dette er en stofftype som har bedre kvalitet og som tåler større påkjenning enn andre stoffer som ofte brukes i båtverden, forklarer Moen.

Juryen lot seg begeistre av båtens form, og uttalte at dette er en familiebåt med tydelig identitet. — Det er viktig at båten har funksjonalitet, og ikke bare et tiltalende utseende. Flaten du har å bevege deg på er ganske liten, og god design er med på å heve produktet som helhet, mener Geir Moen.

Strenge krav
Norsk Designråd har delt ut Merket for god design helt siden 1985. Stine Lunde-Aaltvedt, prosjektleder for priser og utmerkelser ved Norsk Designråd, forteller at fagjuryen stiller strenge krav til de innmeldte produktene.

— Terskelen for tildelingen av Merket for god design har alltid ligget høyt. Vi hadde 126 søkere i år, og mange av disse holdt høy kvalitet. Likevel var det bare 35 søkere som nådde helt opp. De som har fått Merket for god design i år har svært god grunn til å være stolte over jobben de har gjort, sier Lunde-Aaltvedt.

Designutstilling


Mellom 27. mars og 27. april arrangeres utstillingen ”Merket for god design og Unge talenter” i DogA; Norsk Design- og Arkitektursenteret i Oslo. Her vil samtlige av årets mottakere av Merket for god design stilles ut sammen med vinnerne av Hedersprisen for god design og Klassikerprisen for god design. De fire prosjektene som gikk til topps i Unge talenter-konkurransen vil også være representert, sammen med et utvalg arbeider av unge designtalenter.