To havari på to timer

Det ble en travel lørdag med to havari på to timer for redningsmannskapet, som måtte rykke ut til to båter i havsnød - begge nettopp kjøpt av nye eiere som var på vei hjem. (21.12.09)

Publisert Sist oppdatert

Tekst: Therese Vågen
Foto: Redningsselskapet

Den første havaristen hadde fått motorstopp og var i ferd med å drive i land ved Mølen i Larvik. Eieren hadde kjøpt båt i Langesund og var på vei til Holmestrand da motoren stanset.

Sterk strøm og tung sjø drev de to personene om bord, og det var fare for at de skulle slå mot rullesteinstranda i kuling. Redningsskøyta som kom til stedet slepte havaristen inn til Helgeroa på grunn av sjøens retning, og derfra ble det skaffet veitransport både for mennesker og båt.

Samtidig fikk redningssmannskapet ny melding om en båt som hadde kjørt seg opp på land ved Flauoddsteinen i Brevik. En Princess 37 stod da nesten på tørt land med baugen pekende oppover i en bratt skråning. De to eldre mennene om bord var uskadet etter det redningsmannskapet antar var et kraftig sammenstøt i høy hastighet. Skadene på båten ble vurdert til så store at den trolig ville synke om den ble forsøkt dradd på vannet igjen.

Havaristen hadde kjøpt båten på Hvaler og var på vei til Porsgrunnsdistriktet.