Sprekt comeback

Helt nye Flipper 670 DC hadde sin verdenspremiere i Helsinki dag. Båtmagasinet har allerede testet den i sjøen.

Publisert Sist oppdatert

Av Atle Knutsen

Svenske Rolf Eliasson designet den vellykkede Flipper 705 som kom på markedet i 2006. Nå er det nordmannen Espen Thorup som får utfolde seg hos Flipper, og forandringen er godt synlig, men merkes fremfor alt når man setter seg bak rattet.

Familiebåt

Flipper 670 DC er en moderne familieturbåt hvor uteplassen er maksimalt utnyttet. Vindskjermen er skjøvet langt frem, til fordel for stor uteplass. Likevel har båten en velfungerende soveplass under dekk, med full liggelengde for to voksne personer. Båten har også en forholdsvis butt baug med tanke på enklest mulig i land- og ombordstigning på fjell.

Dekkslayouten er forbilledlig. Det lagt stor vekt på bevegelsesmulighetene fra for til akter – med minst mulig uhindret passasje. Den kraftige vindskjermen er trukket langt akterover for å gi passasjeren god beskyttelse mot vind og sprut, og i stedet for U-sofa har man valgt en stor L-løsning med passasje på styrbord side slik at man slipper å tråkke i seter eller at folk må flytte seg.


HARDTOP: Flipper 670 kommer også en en HardTop-versjon kalt 670 ST. Her har den fått Mercurys nye lettvekter på akterspeilet. FOTO: Atle Knutsen

I tillegg til ett enkelt sete i fartsretningen, har den også et meget komfortabelt dobbelt sete ved førerposisjonen som har førsteklasses ergonomi. En svært kompakt bysse ved nedgangen til lugaren gir en større uteplass.
Flipper 670 DC kan suppleres med baugpropell.

Les hele testen av Flipper 670 DC i BM 3, som kommer i butikkene fra 5. mars.

FAKTA: FLIPPER 670 DC

CE-kategori:

C

Produksjonsland

: Finland

Lengde i meter:

6,66

Bredde i meter:

2,48

Dyptgående i meter:

0,75

V-bunn i grader

: 20

Vekt tørr båt i kg:

1.300

Drivstoff i liter:

210

Max antall personer:

7

Motoreffekt fra-til i hk:

135-250

Motor testbåt:

Mercury Verado F250
- Sylindervolum 2.598 ccm
- Antall sylindre 6
- Effekt i hk (kW) 250(183)

Toppfart i test i knop:

48

Pris i kroner:

Ikke fastsatt

Opplysninger:

www.flipper.fi

(10.02.2012)