Småbåter på rekke og rad

Viksund Smallboat kommer i år med nye modeller på rekke og rad. Den helt nye kombimodellen 635 er en av nyhetene. (03.04.09)

Publisert Sist oppdatert

Av Therese Vågen

635 Viksund er en flerbruksbåt ment som både arbeidsbåt og fritidsbåt for familien, og leveres både som cabin- og hardtop-utgave. Like før jul kom 635 Viksund Cabin, og nå er også 635 Viksund HT klar.

635 Viksund Cabin

Lengde:

6,35 meter

Bredde:

2,35 meter

Vekt:

850 kg

CE-kategori:

C

Maks personer:

7

Pris fra:

259.000 kroner

Opplysninger:

viksund-smallboat.no

Skiller seg ut


Modellen har fått et særegent og kanskje dristig design, og produsenten selv innrømmet at dette er en type båt du enten vil like eller mislike. Viksund Smallboat produserer båtene på Sri Lanka, og har i forhold til Viksunds 535-modell forsøkt å lage en mer romslig båt, passende for varierende vestlandsvær.

Beskyttet


Overbygget skal gi ly mot vær og vind, og en vindskjerm på toppen skal gi ly når du kjører båten stående. Dette er for øvrig et element produsenten har videreført fra snekkemodellene. Førerplassen er oversiktlig ved hjelp av store vinduer som sørger for panoramautsikt.

Overnattingsmulighet

Bak førerplassen er det lagt til rette for sitteplasser på begge sider, med et bord innfelt i skroget helt akter. Båten har innlagt vann med mulighet for installasjon av kokeapparat. Et flyttbart toalett er plassert i eget rom i styrekonsollen, og fremme i baugen er det plassert en sittegruppe som kan gjøres om til køye for to.

27 knop


Skroget på 635 er hentet fra With 20, og båten skal være lett å manøvrere og skal komme raskt i plan. I følge produsentene skal testkjøring med en Suzuki 60 hk utenbordsmotor ha gitt en toppfart på 27 knop. Båten leveres også med en 115 hk motor, og skal da gi topphastighet på 40 knop. Prisen med en 60 hk firetakts motor ligger på 259.000 kroner.

I tillegg til 635-modellen kommer Viksund Smallboat med ny Open og Cabin-versjon av 777 Viksund, samt 535HT som har fått høyere overbygg og takluke på fordekket. Produsenten har også videreutviklet sin 600-modell, med Viksund 605 Open og HT som resultat. Spesialtilpasset for proffiskerne kommer også nyheten 925 Proffsjark.